Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών: Με επιτυχία η 22η Βραδιά Φιλοξενίας

Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών: Με επιτυχία η 22η Βραδιά Φιλοξενίας

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών το Σάββατο 10 Αυγούστου 2024 στα Φιλιατρά, η «22η ΒΡΑΔΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ».

Η εκδήλωση αυτή είναι η σημαντικότερη του καλοκαιριού για το Σύλλογο γιατί φιλοξενεί τους συμπολίτες του στο Πάρκο της Βλαχέρνας, και τους παρουσιάζει τις δικές του πολιτιστικές παραγωγές στα τμήματα της μουσικής και των παραδοσιακών χορών. Φιλοξενούμενος Σύλλογος ήταν ο Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας.

 Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 9.00 το βράδυ με συναυλία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Παναγιώτη Φωτεινέα. Τα μέλη της φιλαρμονικής, όλα μαθητές δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου έπαιξαν το Paint it, Black των Rolling Stone, το Once Upon a December από την ταινία “Anastasia”  του Alan Menken, το Arabian Nights από την ταινία “Aladdin”του Stephen Flaherty, το Avengers από την ταινία End Game του“Alan Silvestri” και από τους  «Πλανήτες», τη Συμφωνική σουίτα του “Gustav Holst” τα μέρη: Α) Αφροδίτη, κομιστής της ειρήνης, Β) Δίας, ο κομιστής της ευθυμίας και Γ) Άρης, ο κομιστής του πολέμου.

Στη συνέχεια ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί.

Πρώτος ξεκίνησε ο Σύλλογος Φιλοπροόδων  με χορούς από τον τη Λέρο, τη Μικρά Ασία, την Ήπειρο, τη Θάσο, την Κεφαλονιά  και την Αρτάκη Κυζίκου σε διδασκαλία του κ. Άρη Θεοδωρόπουλου. Χόρεψαν όλα τα παιδικά, τα εφηβικά και τα τμήματα των ενηλίκων.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος εκπροσωπούμενος από εφηβικό τμήμα χόρεψε χορούς από τις Κυκλάδες.

Η  «22η ΒΡΑΔΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ» ολοκληρώθηκε με φιλοξενία με φαγητό και γλυκίσματα στο χώρο του Πάρκου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν στο Πάρκο περισσότεροι από πεντακόσιοι θεατές από ολόκληρη τη Μεσσηνία και πολλοί απόδημοι Φιλιατρινοί.

Ανάμεσά τους η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμητρα Ανδρινοπούλου η οποία χαιρέτησε την εκδήλωση εκ μέρους του Δήμου Τριφιλίας και οι αντιδήμαρχοι Νίκος Φρούσος, Βασίλης Αθανασόπουλος και Φώτης Γριβάκης. Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νίκος Στριμπάκος και η Αγγελική Βεργούνη, οι πρόεδροι των εν Αθήναις Φιλιατρινών Στάθης Χαρτάλος, του Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού Νίκος Κούρδογλου, των απανταχού Ραυτοπουλαίων Τάσος Γυφτάκης, ο Ομότιμος καθηγητής αστροφυσικής Κανάρης Τσίγκανος καθώς και η τέως πρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίων Αμερικής και Καναδά Καίτη Σάμπαλη.
Όλοι εκφράστηκαν με ενθουσιασμό για την επιτυχία της βραδιάς.