Συνάντηση Αναστασόπουλου-κατοίκων για το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας Αίπειας

Συνάντηση Αναστασόπουλου-κατοίκων για το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας Αίπειας

Υποχώρηση παραλίας και καταστροφές περιφράξεων ιδιοκτησιών -Νέες μελέτες για την αντιμετώπιση του θέματος από τις κεντρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας

Συνάντηση με ιδιοκτήτες ακινήτων της παραλιακής ζώνης του Αγίου Ανδρέα είχε προχθές ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, και συζήτησαν για το θέμα της αντιδιαβρωτικής προστασίας.

Ειδικότερα, οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους προς τον αντιπεριφερειάρχη για τη λειτουργία του έργου, που έχει ήδη υλοποιηθεί στην περιοχή, καθώς έχει παρατηρηθεί υποχώρηση της παραλίας και καταστροφές περιφράξεων ιδιοκτησιών, με αποτέλεσμα την ένταση της διάβρωσης της ακτής. Για την απόδειξη των ανωτέρω χρησιμοποιήθηκε κατά τη συζήτηση και φωτογραφικό υλικό.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι είναι πλήρως ενημερωμένος για τα προβλήματα διάβρωσης που έχουν δημιουργηθεί σε ιδιοκτησίες και επιχειρήσεις του παραλιακού μετώπου στον Άγιο Ανδρέα, ενημερώνοντας ότι εξελίσσονται νέες μελέτες για την αντιμετώπιση του θέματος από τις κεντρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας. Παράλληλα, έθεσε υπ’ όψιν το πλάνο των ενεργειών που πρέπει να ακολουθηθεί για την υλοποίηση του έργου, όπως εγκρίσεις μελετών, περιβαλλοντικών όρων, εξεύρεση χρηματοδότησης κ.λπ. Επιπλέον, τόνισε ότι βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Δημήτριο Πτωχό για την επίσπευση λήψης των εγκρίσεων, αλλά και την εξεύρεση των απαιτούμενων πόρων.

Από πλευράς των ιδιοκτητών της περιοχής παρευρέθησαν στη συνάντηση οι Γιάννης Μπουρδής, Νικόλας Μπουρδής, Ειρήνη Κασιμιώτου και Φωτεινή Μυρίλου.