ΤΕ ΚΚΕ Μεσσηνίας για νέο περιστατικό έξωσης στην Καλαμάτα

ΤΕ ΚΚΕ Μεσσηνίας για νέο περιστατικό έξωσης στην Καλαμάτα

«Γολγοθάς πραγματικός για κάθε λαϊκή οικογένεια που ζει στο ενοίκιο»

Για ένα νέο περιστατικό έξωσης στην Καλαμάτα τοποθετείται η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, σημειώνοντας σχετικά: «Νέο περιστατικό έξωσης, αυτή τη φορά σε βάρος γυναίκας και μάλιστα χήρας με δύο παιδιά, που αδυνατεί να ανταποκριθεί στα πανάκριβα ενοίκια, επαναφέρει στην επιφάνεια με τραγικό τρόπο το μεγάλο πρόβλημα στην Καλαμάτα, που είναι το θέμα της λαϊκής στέγης.

Υπέρογκα ενοίκια, δυσκολία στην ανεύρεση σπιτιού, ενοικιαζόμενα σπίτια που αναγκάζονται οι ένοικοι να απομακρύνονται τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω “αξιοποίησής τους” κ.λπ. Ένας Γολγοθάς πραγματικός για κάθε λαϊκή οικογένεια που ζει στο ενοίκιο, όπως και για χιλιάδες φοιτητές που σπουδάζουν στην Καλαμάτα.

Αυτή είναι η άλλη όψη της περιβόητης τουριστικής ανάπτυξης, που πληρώνει τελικά πάλι ο λαός.

Με πολύ μεγάλη ευκολία φυτρώνουν ξενοδοχεία, μετατρέπονται ολόκληρες πολυκατοικίες σε ενοικιαζόμενα δωμάτια για την εξυπηρέτηση των τουριστών. Επενδύσεις εκατομμυρίων, που επιδοτούνται και στηρίζονται με κάθε τρόπο από το κράτος και διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις.

Από την άλλη, το ίδιο κράτος κόβει μισθούς και επιδόματα, διέλυσε τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, έχοντας μετατρέψει το δικαίωμα στη στέγη σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Ε.Ε. και κυβερνήσεις είναι ένοχες: Πανάκριβη λαϊκή κατοικία, απλησίαστα ενοίκια, εκτίναξη ακρίβειας και ενεργειακής φτώχειας, πλειστηριασμοί λαϊκών νοικοκυριών.

Ο λαός πρέπει να οργανώσει την πάλη του και να διεκδικήσει:

-Πραγματικές αυξήσεις μισθών, κατάργηση έμμεσων και ειδικών φόρων

-Φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου

-Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας

-Διεύρυνση των κριτηρίων για το επίδομα ενοικίου και αύξηση του. Διεύρυνση δικαιούχων και ποσού για το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα ως 500 ευρώ».