Θετικά κρίνεται από Κρητικούς και Μεσσήνιους η αεροπορική σύνδεση με το Ηράκλειο

Θετικά κρίνεται από Κρητικούς και Μεσσήνιους η αεροπορική σύνδεση με το Ηράκλειο

Ικανοποιητική πληρότητα στις πτήσεις, που θα μπορούσαν να επεκταθούν μέχρι τον Οκτώβριο

Θετικά βλέπουν τουριστικά γραφεία της Κρήτης την αεροπορική σύνδεση που ξεκίνησε μόλις τον Ιούνιο και συνδέει την Καλαμάτα με το Ηράκλειο, αν και σε ορισμένα, όπως μας είπαν, εκδηλώνεται έντονο ενδιαφέρον από Κρητικούς, και σε άλλα όχι ακόμα. Είναι αλήθεια, βέβαια, ότι πρόκειται για δρομολόγιο με μόλις ένα μήνα ζωής και για το οποίο ακόμα δεν έχει γίνει καμία προβολή.

Ωστόσο, η κίνηση μέχρι τώρα, αλλά και οι κρατήσεις που έχουν γίνει για τις επόμενες προγραμματισμένες πτήσεις, είναι απολύτως ικανοποιητικές, ενώ με μια αναζήτηση βλέπεις ότι πλέον δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για κάποιον που θέλει να πάει και να επιστρέψει.

Προς το παρόν, η εταιρία Aegean, που τα πραγματοποιεί, έχει ανακοινώσει ότι τα δρομολόγια θα εκτελούνται μέχρι και τέλος Αυγούστου.

Κοινή πεποίθηση είναι ότι, ίσως όχι για τη χειμερινή περίοδο αλλά μέχρι και τον Οκτώβριο, τα αεροπορικά δρομολόγια από και προς την Κρήτη θα μπορούσαν να συνεχιστούν.

Δύο φορές
Η αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας, και κατ’ επέκταση της Πελοποννήσου με την Κρήτη, ξεκίνησε την 1η Ιουνίου και πτήσεις εκτελούνται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Σάββατο και Τετάρτη.

Το Σάββατο, η πτήση φεύγει από Καλαμάτα στις 17.10 και μια ώρα μετά προσγειώνεται στο Ηράκλειο. Από την Κρήτη αναχωρεί στις 18.40 και φθάνει στην Καλαμάτα στις 19.35.

Η πτήση της Τετάρτης είναι βραδινή και από Καλαμάτα το αεροπλάνο αναχωρεί στις 21.30 και σε μια ώρα φθάνει στο Ηράκλειο. Αναχωρεί από το Ηράκλειο στις 22.55 και προσγειώνεται στην Καλαμάτα λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Οι πληρότητες των πτήσεων, από και προς την Κρήτη, κρίνονται ικανοποιητικές, όπως είχε ανακοινωθεί πρόσφατα σε συναντήσεις που είχε στον αερολιμένα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Γιώργος Λαζαρίδης.

Θετικοί οι Κρητικοί
Θετικοί στη διατήρηση της σύνδεσης είναι τόσο τουριστικοί πράκτορες στην Κρήτη όσο και στη Μεσσηνία, αν όχι όλο τον χρόνο, τουλάχιστον από την άνοιξη έως το φθινόπωρο.

Η κα Τζωρτζάκη Ελευθερία, από το τουριστικό γραφείο Tzortzakis Travel στη Σητεία της Κρήτης, τόνισε στο «Θάρρος» ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από Κρητικούς για την αεροπορική σύνδεση με την Καλαμάτα. Οι απευθείας πτήσεις, όπως είπε, για Καλαμάτα είναι γεμάτες και η συγκεκριμένη σύνδεση δείχνει ότι πάει πολύ καλά.

Ωστόσο, τι θα γίνει μετά τον Αύγουστο, θα το κρίνει η εταιρία.

«Κάθε απευθείας σύνδεση βοηθάει, γιατί έχει πολύ λιγότερη ταλαιπωρία για τον επιβάτη. Από τα στοιχεία που βλέπουμε, οι πτήσεις είναι γεμάτες και από Κρήτη και από Καλαμάτα. Είναι σημαντική η ανταπόκριση μέχρι τώρα», κατέληξε η κα Τζωρτζάκη.

Θετικά βλέπουν την αεροπορική αυτή σύνδεση και από το τουριστικό γραφείο στο Ηράκλειο «Mika Travel», αν και, όπως μας είπαν, δεν υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση στο γραφείο τους και είναι πολύ πιθανό να επιλέγουν αρκετοί να ταξιδέψουν μεμονωμένα.

Από το τουριστικό γραφείο στο Ηράκλειο της Κρήτης «Travel ID», μάς επισήμαναν ότι πρόσφατα άρχισε να εκδηλώνεται ένα ενδιαφέρον για την αεροπορική γραμμή για τα δρομολόγια του Αυγούστου.

Επίσης, από το τουριστικό γραφείο του Ηρακλείου «Diamond Travel», σημείωσαν ότι υπάρχει αρκετή ζήτηση για το συγκεκριμένο δρομολόγιο και η κίνηση είναι ικανοποιητική.

Εκπρόσωπος του γραφείου σημείωσε ότι το δρομολόγιο αυτό δίνει μια καλή και γρήγορη πρόσβαση των Κρητικών στην Πελοπόννησο και θα ήταν θετικό να μπορούσε να συνεχιστεί μέχρι και τον Οκτώβριο.

Και οι Μεσσήνιοι
Και Μεσσήνιοι τουριστικοί πράκτορες βλέπουν θετικά τη σύνδεση αυτή. Ο κ. Δημήτρης Κατσίρης, από το «Katsiris Travel», τόνισε ότι η αεροπορική σύνδεση με την Κρήτη εξυπηρετεί πολύ το καλοκαίρι, καθώς είναι αρκετοί αυτοί που βρίσκονται εκεί, είτε ως κάτοικοι είτε για διακοπές, και θέλουν να επισκεφτούν την Πελοπόννησο, ενώ έτσι είναι ευκολότερη για κάποιους και η πρόσβαση στο Costa Navarino.

 Όσο για τη χρονική επέκταση του δρομολογίου, ο κ. Κατσίρης είπε ότι ίσως να μην μπορεί να συνεχιστεί όλο τον χρόνο, αλλά μέχρι τον Νοέμβριο σίγουρα θα μπορούσε να επεκταθεί.

Από την πλευρά του, ο κ. Βασίλης Τριγκιλίδας, από το «Trigilidas Travel & Holidays», επεσήμανε ότι υπάρχει ζήτηση από τον κόσμο για το δρομολόγιο αυτό:

«Ο κόσμος ενδιαφέρεται και είναι πολύ σπουδαίο όταν λύνονται θέματα προσβασιμότητας με άλλες περιοχές. Δημιουργούνται αμέσως νέες συνθήκες. Απλώς δεν πρέπει να είναι εφήμερο, καθώς πρέπει να έχει διάρκεια και πυκνότητα δρομολογίων. Αυτό σημαίνει ότι η γραμμή πρέπει να στηριχθεί με διαφήμιση ή με επιδότηση ως άγονη γραμμή. Είναι αλήθεια πως είναι νωρίς να σταματήσουν τα δρομολόγια από τον Αύγουστο, αλλά τα κόστη είναι υψηλά και ίσως δεν συμφέρει να διατηρηθεί περισσότερο. Όμως, υπάρχει ζήτηση, γιατί ο κόσμος γλυτώνει την ταλαιπωρία από το “Ελευθέριος Βενιζέλος” και τον Πειραιά», κατέληξε ο κ. Τριγκιλίδας.

Της Βίκυς Βετουλάκη