Το 2ο ΓΕΛ Καλαμάτας στη Νορβηγία στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus

Το 2ο ΓΕΛ Καλαμάτας στη Νορβηγία  στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus

Το 2ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας είναι ένα από τα διαπιστευμένα για προγράμματα Erasmus σχολεία της Ελλάδας από το 2020. Στο πλαίσιο, λοιπόν, του προγράμματος Erasmus 2023-2024 για τη σχολική εκπαίδευση, οι κυρίες Ιωάννα Λαμπροπούλου- Αγγλικών, Ελίνα Δημητρίου – μαθηματικός, Ηλέκτρα Μαρινοπούλου και Αλεξάνδρα Κωνσταντάκη- φιλόλογοι, παρακολούθησαν από 5 έως 8 Αυγούστου στο Όσλο της Νορβηγίας το σεμινάριο “Education for Sustainable Future”.

Στόχος της κινητικότητας ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι καθηγήτριες στα περιβαλλοντικά προβλήματα και προκλήσεις του καιρού μας, να δράσουν ως εκπρόσωποι της αλλαγής στην περιβαλλοντική συνείδηση μέσω της σχολικής εκπαίδευσης και να προωθήσουν τη βιωσιμότητα μέσω της βιωματικότητας. Παράλληλα, καλλιέργησαν τις δεξιότητες συνεργασίας και επικοινωνίας με τη χρήση της αγγλικής γλώσσας, αλλά και  αναβάθμισαν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, καθώς εξοικειώθηκαν με ψηφιακά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν στη διδακτική πράξη.

Να σημειωθεί πως το 2ο ΓΕΛ Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει κινητικότητες μαθητών και καθηγητών στο πλαίσιο του Erasmus και κατά το σχολικό έτος 2024-2025.