Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης τον Οκτώβριο στην Καλαμάτα

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης τον Οκτώβριο στην Καλαμάτα

Με ένα καθοριστικό οικονομικό αποτύπωμα έρχεται τον Οκτώβριο στην Καλαμάτα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βάθους CMAS. Η κορυφαία διοργάνωση στο χώρο της ελεύθερης κατάδυσης θα συγκεντρώσει στο Μεσσηνιακό κόλπο σπουδαίους πρωταθλητές από πολλές χώρες, αναδεικνύοντας σημαντικά την περιοχή, με στόχο μάλιστα των διοργανωτών να είναι να καθιερωθεί εδώ, συμβάλλοντας ουσιαστικά και στην επέκταση της τουριστικής σεζόν.

Σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, αναφέρει: «Σήμερα (σ.σ. χθες), στο υπουργείο Αθλητισμού, παρουσία του υπουργού Γιάννη Βρούτση, της προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καταδύσεων Anna Arzanova, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου και άλλων φορέων, επισφραγίστηκε η διοργάνωση των αγώνων. Η Καλαμάτα αναμφισβήτητα αποτελεί έναν ιδανικό τόπο για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης.

Ευχαριστούμε για την επιλογή της πόλης μας και δεσμευόμαστε ότι ως Καλαμάτα και ως Καλαματιανοί, που φημιζόμαστε για τη φιλοξενία μας, θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και στις μεγάλες απαιτήσεις αυτού του παγκόσμιου αθλητικού γεγονότος».

Μάλιστα, σε ρεπορτάζ του “Θ” αναφέρεται ότι το 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης (Free Diving) θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο (2-13/10) στην Καλαμάτα με διοργανωτή τον Αίολο Καλαμάτας.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αιόλου, Χάρης Βγενής, σημείωσε ότι είναι σημαντικό ότι το πρωτάθλημα θα φιλοξενηθεί στην περιοχή μας σε μια περίοδο εκτός βασικής τουριστικής σεζόν, με την Καλαμάτα και εν γένει τη Μεσσηνία να κερδίζουν πολλά σε προβολή και άμεσα οικονομικά οφέλη.