Το θέμα των ανεμογεννητριών στο Δημοτικό Συμβούλιο Μάνης

Το θέμα των ανεμογεννητριών  στο Δημοτικό Συμβούλιο Μάνης

Το θέμα των ανεμογεννητριών πρόκειται να συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης την προσεχή Δευτέρα, 26 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, κατά τη συνεδρίασή του στο Δημοτικό Κατάστημα Καρδαμύλης.

Με εισηγητή τον αντιδήμαρχο Δημήτριο Χρηστέα, το Σώμα θα εκφράσει γνώμη για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου: «Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) με το διακριτικό τίτλο “MORES II”,  ισχύος 155,4 MW, στη θέση “«Γαϊδουροβούνι” των Π.Ε. Λακωνίας και Μεσσηνίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που ανήκει στην Υποκατηγορία Α1 της 10ης ομάδας με α/α 1α σύμφωνα με την Υ.Α. 1958/2012 (ΦΕΚ 21 Β΄)».

Στη ίδια συνεδρίαση θα συζητηθούν και τα ακόλουθα θέματα:

-Παραχώρηση του χώρου του Γυμνασίου – Λυκείου Καρδαμύλης στην εταιρεία «Άννα Κασιμάτη δημόσια θεάματα Ε.Ε.» για την πραγματοποίηση μουσικής εκδήλωσης του σχήματος του καλλιτέχνη Πάνου Βλάχου στις 27-8-2024. Εισηγήτρια: Κολοκοτρώνη Σωτηρία, πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας

-2η παράταση προθεσμίας εκτελέσεως του έργου «Ανάπλαση Πλατείας Κουμουτσέα κοινότητας Εξωχωρίου Δήμου Δυτικής Μάνης». Εισηγητής: Χρηστέας  Δημήτριος, αντιδήμαρχος

-Παράταση συμβατικού χρόνου υλοποίησης  της προμήθειας «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Δικτύων ύδρευσης Δήμου Δυτικής Μάνης (MIS: 5201687)».

Εισηγητής: ο δήμαρχος.

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας
Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής για τους μήνες Ιούλιος – Αύγουστος 2024 θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στην αίθουσα συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Αβίας στον Κάμπο.

Μέχρι την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι των συμβουλίων των δημοτικών Κοινοτήτων και οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων μπορούν να καταθέσουν εγγράφως στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου (email:plouzis@dimosdytikismanis.gr) έως ένα θέμα ο καθένας το οποίο αφορά το έργο της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να καταρτιστεί η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση απαγορεύεται η συζήτηση οποιουδήποτε άλλου θέματος, καθώς και η λήψη οποιασδήποτε απόφασης, ενώ οι ισχύουσες διατάξεις περί απαρτίας του Δημοτικού Συμβουλίου δε θα εφαρμοστούν.