Τραγελαφικές καταστάσεις του υπουργείου με ένστολο στην Καλαμάτα

Τραγελαφικές καταστάσεις του υπουργείου με ένστολο στην Καλαμάτα

Ζητούν λεφτά πίσω από αστυνομικό που είχαν συνταξιοδοτήσει, αλλά δούλευε γιατί δεν το ήξεραν ούτε αυτός ούτε η υπηρεσία του!

Σε μια τραγελαφική κατάσταση, στρεβλής γραφειοκρατίας του ελληνικού κράτους, έχει εμπλακεί ένας συνταξιούχος (πλέον) αστυνομικός, ο οποίος από το υπουργείο είχε διαγραφεί από το Σώμα, αλλά για περίπου τρεις μήνες η υπηρεσία συνέχιζε να του αναθέτει καθήκοντα και να πηγαίνει κανονικά στη δουλειά του! Το αποκορύφωμα είναι ότι τώρα του ζητούν να επιστρέψει τους μισθούς που λάμβανε για το διάστημα αυτό κατά το οποίο εκτελούσε κανονικά τα καθήκοντά του!

Ο ανθυπαστυνόμος Ν.Σ. (τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας) μίλησε στο «Θ» για την περιπέτειά του, καθώς και ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεσή του, Νίκος Ρουσσόπουλος.

Δεν ενημερώθηκε ποτέ
Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο ανθυπαστυνόμος το Σεπτέμβριο του 2023 κατέθεσε αίτηση να παραμείνει στο Σώμα και μετά τη συμπλήρωση των 55 ετών, καθώς υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Η αίτησή του, ωστόσο, απορρίφθηκε και ο ίδιος μέσω του δικηγόρου του κατέθεσε ένσταση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. Μάλιστα, κέρδισαν την προσωρινή διαταγή, με την οποία αποφασίσθηκε να παραμείνει στην υπηρεσία του μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης.

Η υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο εκδικάσθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2023 και η ένστασή του τελικώς απορρίφθηκε. Ωστόσο, για την εκδίκαση της υπόθεσης ο ανθυπαστυνόμος δεν ενημερώθηκε ποτέ. Έτσι δεν πληροφορήθηκε και την απόφαση. Την ίδια, όμως, ημέρα, 7/12/2023, διαγράφηκε οριστικά από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Γι’ αυτό, όχι μόνο δεν ενημερώθηκε ο ίδιος, αλλά ούτε και η υπηρεσία της Αστυνομίας που υπηρετούσε και συγκεκριμένα το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας.

Του ζητούν τα λεφτά πίσω!
Έτσι, από τις 7/12/2023 έως και τις 15 Μαρτίου του 2024 (διάστημα που κατά το υπουργείο είχε απολυθεί) συνέχιζε να εργάζεται κανονικά, καθώς η υπηρεσία τού «έβγαζε» βάρδιες, έκανε νυχτερινά κ.λπ. Παράλληλα, η μισθοδοσία του ερχόταν κανονικά από το Σώμα και πληρωνόταν!

Στις 15 Μαρτίου ενημερώθηκε από την υπηρεσία του ότι έχει διαγραφεί από το Σώμα, σταμάτησε να εργάζεται και κινήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται για τη συνταξιοδότησή του (απόδοση βαθμών, εξόφληση κ.λπ.).

Στις 25 Ιουνίου, όμως, έλαβε έγγραφο από τη Διεύθυνση Εκκαθάρισης Μισθοδοσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με το οποίο του ζητείται να επιστρέψει το ποσό που έλαβε ως μισθούς και έχει δουλέψει από τις 7/12/2023 έως 15/3/2024! Μάλιστα, το ότι εργαζόταν κανονικά το συγκεκριμένο διάστημα βεβαιώνεται επίσημα και από το Α.Τ. Καλαμάτας.

Όπως είναι λογικό, ο ανθυπαστυνόμος έχει αντιδράσει νομικά και έχει αναθέσει την υπόθεση στο δικηγόρο Νίκο Ρουσσόπουλο, ο οποίος μας δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια υπόθεση που καταδεικνύει τις δυσλειτουργίες του ελληνικού κράτους και της ελληνικής γραφειοκρατίας. Ένας αστυνομικός που ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του στο Α.Τ Καλαμάτας μέχρι 15/3/24, περιπολεί, αστυνομεύει την πόλη, υποβάλλει αναφορές, φέρεται διαγραφής από τις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ σύμφωνα με το αρχηγείο από 7/12/23, όταν τα σχετικά έγγραφα κοινοποιήθηκαν στην υπηρεσία του στις 15/3/24. Εάν υπήρχε ένα αιματηρό επεισόδιο, τι θα είχε συμβεί; Ήταν πολίτης, όπως ισχυρίζεται το αρχηγείο, ή αστυνομικός όπως ενεργούσε τα καθήκοντά του στο Α.Τ Καλαμάτας; Και μέσα σε αυτό το μπάχαλο, του ζητούνται πίσω τα χρήματα που έλαβε νόμιμα ως μισθούς, νυχτερινά κ.λπ. από την Αστυνομία, στην οποία υπηρετούσε μέχρι 15/3/24».

Της Βίκυς Βετουλάκη