Υπογραφές για να πέσουν οι τόνοι στον ΣΥΡΙΖΑ – Παρέμβαση και από την Καλαμάτα

Υπογραφές για να πέσουν οι τόνοι στον ΣΥΡΙΖΑ – Παρέμβαση και από την Καλαμάτα

Ανακοίνωση αγανάκτησης για τον αναβρασμό που φαίνεται να επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσαν προχθές εκατοντάδες μέλη (σ.σ. 870 συνολικά) του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την οποία και υπογράφουν, κάνοντας λόγο για συμπεριφορές που δυναμιτίζουν τόσο το συλλογικό εγχείρημα του κόμματος όσο και τον πρόεδρό του Στέφανο Κασσελάκη.

Συγκεκριμένα, τονίζουν πως «δεν μπορούμε να μένουμε πλέον με σταυρωμένα χέρια βλέποντας συγκεκριμένα στελέχη και ομάδες μέσα στο κόμμα μας που σε αγαστή συνεργασία με τη κομματική γραφειοκρατία ροκανίζουν μεθοδικά τόσο τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη όσο και το ίδιο το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για το οποίο έχουμε δώσει τεράστιο αγώνα από το 2012.»

Επιπλέον, «δεν μπορούμε πλέον να ανεχόμαστε τη συστηματική καταστρατήγηση συλλογικών αποφάσεων από την οργανωτική ηγεσία (όπως πρόσφατα με την απόφαση της ΚΕ για το χρόνο σύστασης και τη σύνθεση της ΚΟΕΣ), που μοναδικό στόχο έχουν να φρενάρουν (αν όχι να σαμποτάρουν) δημοκρατικές εξελίξεις και αλλαγές στο κόμμα, απέναντι στις διαθέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας μελών και φίλων του».

Υπογραμμίζουν, επίσης, πως «η προσπάθεια μείωσης και απαξίωσης του κόμματος, του προέδρου και στελεχών με τεράστιες μάχες απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που επιχειρείται το τελευταίο διάστημα από κύκλους – δυστυχώς- εντός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βρίσκει απέναντί της τα δεκάδες χιλιάδες αγανακτισμένα πλέον μέλη του κόμματος.»

Μεταξύ των 870 στελεχών βρίσκει κανείς 34 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, 15 συντονιστές/ίστριες και αν. συντονιστές/ίστριες Νομαρχιακών Επιτροπών, 100 μέλη συντονιστικών οργάνων και μέλη Νομαρχιακών Επιτροπών, 68 συντονιστές/ίστριες και αν. συντονιστές/ίστριες Οργανώσεων Μελών (ΟΜ), 105 μέλη συντονιστικών οργάνων των Ο.Μ., 9 στελέχη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και, τέλος, 539 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από όλη την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι το κείμενο είναι ανοιχτό σε νέες υπογραφές. Ειδικότερα από τη Μεσσηνία, οι υπογραφές είναι, κυρίως, από μέλη Οργανώσεων Μελών στην Καλαμάτα, αν και, όπως ακούγεται, ο αριθμός αυτός θα πολλαπλασιαστεί, εν όψει και των εξελίξεων σε κεντρικό κομματικό επίπεδο.