1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Καλαμάτας: Έρχεται για να ταξιδέψει… παιδιά και γονείς

1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Καλαμάτας: Έρχεται για να ταξιδέψει… παιδιά και γονείς

«Σάρκα και οστά» λαμβάνει η πρώτη διοργάνωση Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου στην Καλαμάτα.

Με επίκεντρο το Μέγαρο Χορού, που θα φιλοξενήσει το σύνολο των εξαήμερων παράλληλων εκδηλώσεων, το φιλαναγνωστικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει συγγραφείς παιδικών βιβλίων, αλλά και να συμμετάσχει στην πληθώρα εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα από αύριο μέχρι και την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν διοργανωτές και εθελοντές, ο πρόεδρος της ΚΕ «Φάρις», Σωτήρης Κριτσωτάκης, σημείωσε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να προχωρά σε εκδηλώσεις μέσα από συνεργασίες, εξ ου και απηύθυνε ευχαριστίες σε όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της «Φάρις», στόχος του φεστιβάλ είναι τα παιδιά να απομακρυνθούν από την τεχνολογία και αντ’ αυτού να αγκαλιάσουν τον κόσμο των βιβλίων. «Σε μια εποχή που η τεχνολογία κυριαρχεί στη ζωή μας, είναι σημαντικό να θυμόμαστε την αξία της ανάγνωσης και της φαντασίας που προσφέρουν τα βιβλία», πρόσθεσε. Κλείνοντας, απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή, καθώς, όπως είπε, «είναι μια εξαιρετική ευκαιρία οι γονείς να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί με τα παιδιά τους».

Από την πλευρά της, η σύμβουλος εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Αθανασία Χρονοπούλου, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη για τη συμμετοχή της στο φεστιβάλ, εκπροσωπώντας την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας. Για την κα Χρονοπούλου, η διαχρονική αξία του βιβλίου είναι γνωστή σε όλους, έτσι κάλεσε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να αγαπήσουν το βιβλίο, γιατί –όπως φαίνεται- στις μέρες μας δεν του έχει δοθεί η αξία που του πρέπει.

Έκλεισε δε, εκφράζοντας την ελπίδα το 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου να αποτελέσει το έναυσμα και για επόμενες παρόμοιες διοργανώσεις σε επίπεδο πόλης.

Με τη σειρά της, η κα Λέττα Πετρουλάκη, ως πρόεδρος της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, που αποτελεί συνεργαζόμενο φορέα του φεστιβάλ, αλλά και ως εθελόντρια, υπογράμμισε ότι η ιδέα και η έμπνευση για το στήσιμο ήταν της εκπαιδευτικού Ευαγγελίας Μακρή.

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του εξαήμερου φεστιβάλ, η κα Πετρουλάκη εξήγησε ότι θα συμμετάσχουν τριάντα συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας, εκ των οποίων οι δεκαπέντε ανήκουν στην Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων. Στη διάρκεια του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν είκοσι έξι βιβλία, αναμένεται να συμμετάσχουν δεκαπέντε σχολεία, ενώ θα μιλήσουν τρεις σύμβουλοι εκπαίδευσης κι ένας καθηγητής Μουσικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν: θεατρικό δρώμενο, προβολή ταινίας από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, ανταλλακτικό παζάρι βιβλίων, και πολλά ακόμα.

Κλείνοντας η κα Πετρουλάκη σημείωσε ότι συνδιοργανωτές του φεστιβάλ είναι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, η Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, ενώ χορηγοί το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο ΣΕΜ και το Messinia Forum, όπως και το Αστικό ΚΤΕΛ.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ

Χρ.Μ.