1ος Σπανίδειος Δρόμος: Με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση ο αγώνας της Μικρομάνης

1ος Σπανίδειος Δρόμος: Με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση ο αγώνας της Μικρομάνης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024, ο 1ος Σπανίδειος αγώνας 10 χιλιομέτρων και ο μικρός αγώνας 1000 μέτρων για παιδιά στο χωριό Μικρομάνη Μεσσηνίας του Δήμου Καλαμάτας.

Η διοργάνωση έγινε από τον Σύλλογο Απανταχού Μικρομανιατών, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας. Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του ναυάρχου Αθανάσιου Σπανίδη, ο οποίος καταγόταν από τη Μικρομάνη και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων προς τιμήν του.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη από διάφορα μέρη της Πελοποννήσου κυρίως, με τους διοργανωτές να ευελπιστούν ότι ο συγκεκριμένος αγώνας θα συνεχιστεί και θα γίνει θεσμός. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, ήταν «παρών» με δυναμικό τρόπο και σε αυτή τη δρομική συνάντηση και μεταφέρει τις λεπτομέρειες και την όλη εμπειρία της συμμετοχής στις εκδηλώσεις:

Οι δρομείς έτρεξαν σε μία επίπεδη διαδρομή ξεκινώντας από την Ιερά Μονή Μετόχιον Μεγίστης Λαύρας, το εκκλησάκι στην άκρη του χωριού, κινήθηκαν μέχρι τα Ρωμαϊκά λουτρά στη περιοχή της Θουρίας και επέστρεψαν και πάλι για τερματισμό στη κεντρική πλατεία του χωριού.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές διότι έστησαν με ιδιαίτερη αγάπη αυτή την εκδήλωση προσφέροντας δωρεάν συμμετοχή στους δρομείς, ενώ στο τέλος προσφέρθηκαν μαζί με το μετάλλιο συμμετοχής και το μπλουζάκι του αγώνα, πλούσια εδέσματα με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής και πλούσιος μπουφές για όλους.

Στο χώρο της πλατείας η βραδιά έκλεισε με χορούς από παραδοσιακούς χορευτικούς συλλόγους όπως ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεσσήνης ο Σύλλογος Κρητών «ο Ψηλορείτης» Μεσσηνίας, ο σύλλογος Θεσσαλών Μεσσηνίας ο Θέτταλος και ο Σύλλογος Απανταχού Μικρομαναίων. Υπεύθυνοι διδασκαλίας ανά σύλλογο η κ. Δήμητρα Λουκάκου, ο  κ. Κοντος Δημήτριος ο κ. Γαργαλετσου Δημήτριος και οι Σταματοπουλος Ιωάννης και η Κοτσιλιερη Αφροδίτη για τον σύλλογο Απανταχού Μικρομαναίων. Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του ερευνητικού κέντρου Δημόκριτος κ. Νούνεσης Γεώργιος, για τον Ελληνικό σύνδεσμο υποβρύχιων ο πλοίαρχος ε. α Καπετάνιος Αθανάσιος και η συγγραφέας ερευνήτρια ναυτικής ιστορίας κ. Κρυστη Εμιλιο Ιωαννίδου. «Παρών» στην εκδήλωση ήταν ο υιός του Ναυάρχου, Αλέξιος Σπανίδης.

Τον ΣΔΥΜ εκπροσώπησαν αρκετά μέλη με πολλές διακρίσεις. Ο Στάθης Δημητρακόπουλος ήταν ο νικητής του αγώνα, η Σταυρούλα Μπάκα τερμάτισε 1η στη γενική γυναικών και η Βιβή Τασιοπούλου 3η στην γενική γυναικών.

Ο ΣΔΥΜ συγχαίρει τα μέλη και την άψογη οργάνωση του αγώνα.