«Αφόπλισαν» οι αστυνομικοί Πελοποννήσου μετά τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ

«Αφόπλισαν» οι αστυνομικοί Πελοποννήσου μετά τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ

«Η ΕΛ.ΑΣ. έχει φτάσει στα όρια της διάλυσης και στέκεται όρθια χάρη στο φιλότιμό μας»

Απογοητευμένοι, προσβεβλημένοι και εξοργισμένοι δηλώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι αστυνομικοί της Πελοποννήσου μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Στην ανακοίνωση των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας τονίζεται ότι «ντράπηκε και η ντροπή» μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για αύξηση της αποζημίωσης της νυχτερινής εργασίας των ένστολων κατά 20%, και εξηγούν: «Η αύξηση αυτή μεταφράζεται σε 0,55 ευρώ μεικτά την ώρα και αισθανόμαστε απογοητευμένοι, προσβεβλημένοι και εξοργισμένοι, καθώς προφανώς τα μέλη της κυβέρνησης έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και τις ανάγκες της κοινωνίας. Η κοροϊδία δε θα περάσει… Το ψέμα, άλλωστε, έχει κοντά ποδάρια, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός. Όσο και να προσπαθήσουν να περάσουν το μήνυμα των “αυξήσεων”, εμείς θα επικοινωνήσουμε το ψέμα τους στην κοινωνία, η οποία υποφέρει, όπως και εμείς, από την ακρίβεια και την αναποτελεσματικότητά τους».

«Θα μας βρείτε μπροστά σας»
Ακολούθως οι πέντε πρόεδροι που υπογράφουν την κοινή ανακοίνωση των αστυνομικών, υπογραμμίζουν: «Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κύριος πρωθυπουργός απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι δεν αφουγκράζεται την αγωνία και τις ανάγκες των αστυνομικών, αλλά μας εμπαίζει, όταν δηλώνει από τη ΔΕΘ ότι η κυβέρνηση ανταποκρίνεται σε ένα πάγιο αίτημα των ένστολων, με το εξαγγελλόμενο “φιλοδώρημα”.

Ο κύριος πρωθυπουργός το 2021 δήλωσε ότι θα μας αναλάβει προσωπικά. Το 2024 απέδειξε ότι δε μας σέβεται. Με τις πράξεις και τις παραλείψεις της πολιτικής ηγεσίας η ΕΛ.ΑΣ. έχει φτάσει στα όρια της διάλυσης, η οποία στέκεται όρθια δίπλα στον πολίτη λόγω του φιλότιμου της Ελληνίδας και του Έλληνα αστυνομικού. Τα χτυπήματα στην πλάτη δεν παράγουν κυβερνητικό έργο και δε μας πείθουν. Δε μας σέβεστε, θα μας βρείτε μπροστά σας».

Της Βίκυς Βετουλάκη