Αιολικά Πάρκα: Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο έξω από την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Αιολικά Πάρκα: Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο έξω από την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Για την… τιμή των όπλων φαίνεται ότι πρόκειται να τεθεί αύριο προς συζήτηση η εγκατάσταση ΑΠΕ στα βουνά της Πελοποννήσου, καθώς και η γνωμοδότηση επί του συγκεκριμένου ζητήματος από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία έρχεται κατόπιν ολοκλήρωσης της δημόσιας διαβούλευσης που πραγματοποίησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σε κάθε περίπτωση, οι αντιδράσεις εκ μέρους Πελοποννήσιων πολιτών εξακολουθούν να υφίστανται, αφού αύριο στις 10.30 το πρωί αναμένεται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επί της πλατείας Εθνάρχου Μακαρίου στην Τρίπολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει και η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Πελοποννήσου, η οποία θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, τα δύο θέματα:

-Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) με το διακριτικό τίτλο “MORES”, ισχύος 298,2 MW, στις περιοχές Άγιος Πέτρος – Βαλτέτσι – Νεστάνη – Τσεμπερού των Π.Ε. Αργολίδας και Αρκαδίας.

-Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο: Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) με το διακριτικό τίτλο “MORES II”, ισχύος 155,4 MW, στην περιοχή Γαϊδουροβούνι των Π.Ε. Λακωνίας και Μεσσηνίας.