Ανοιχτή Μέρα στο Αγρόκτημα Φοίφα

Ανοιχτή Μέρα  στο Αγρόκτημα Φοίφα

Το Αγρόκτημα ΦοίΦα ανοίγει την αγκαλιά του προς όλες και όλους, σε μια ανοιχτή μέρα επικοινωνίας, ομορφιάς, συνεργασίας και μοιράσματος, την προσεχή Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, από τις 11.00 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι.

Όπως διαβάζουμε σχετικά: «Θα πάρουμε γεύσεις από όλα τα ωραία που θα συμβούν στο αγρόκτημά μας αυτόν το χρόνο! “Το Σχολείο της Φύσης” και  ο “Πολιτισμός της Καλλιέργειας” θα χορέψουν μαζί, σε ένα μαγικό χορό, όπου όλοι και όλα γίνονται ένα.

Στην Ανοιχτή Μέρα του Αγροκτήματος οι συμμετέχοντες:

-θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν για τα πρωινά εκπαιδευτικά προγράμματα, οικοκεντρικής εκπαίδευσης, που υλοποιούμε για σχολικές ομάδες (όλων των σχολικών βαθμίδων) και φορείς, με τον τίτλο “Ο Πολιτισμός της Καλλιέργειας”.

-Θα πάρουν μια γεύση από το τι είναι μια μέρα στο Απογευματινό Σχολείο της Φύσης, ένα Σχολείο του Δάσους, όπου τα παιδιά (από 2  μέχρι 9 χρονών) εισάγονται στην εξερεύνηση του οικοσυστήματος,  στις αναγεννητικές καλλιέργειες και στην παραδοσιακή καλλιέργεια, στη βοτανολογία, στη μαγειρική στη φύση, στη δημιουργική επανάχρηση -diy arts and crafts, στις κατασκευές από ξύλο, στις εικαστικές τέχνες με μεικτές τεχνικές, στο θεατρικό παιχνίδι, και στην παραδοσιακή τοξοβολία. Ενεργοποιώντας νου και σώμα, ατσαλώνονται για να αντιμετωπίσουν της προκλήσεις της σχολικής χρονιάς και όχι μόνο. 

Υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Σχολείου της Φύσης είναι η Μυρτώ Φοίτα.

Νέες προσθήκες στο πρόγραμμα

Θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν την εμπειρία: -της Kundalini Yoga, με την έμπειρη καθοδήγηση της Φρόσως Ματσούκα

-της δημιουργικής κίνησης με την ευγενική υποστήριξη της Βασιλικής Χρυσανθακοπουλου

-της παραδοσιακής τοξοβολίας με την ευγενική υποστήριξη της Avalon team. 

Να γνωρίσουν τη διαδικασία  δημιουργίας προσωπικής σλάβικης κούκλας-φυλαχτού Motanki Zadanica, Pieluszniczka και Baba Jaga, όπως και δημιουργίας straw mobile – himmeli, παραδοσιακών συμβολικών στολιδιών από τη βόρεια και ανατολική Ευρώπη, με την ευγενική καθοδήγηση της Ilona Tsipoura Certified Doula CD DONA, πιστοποιημένης Βοηθού Μητρότητας.

Να γραφτούν στις εκδρομές στο βουνό.

Να ενημερωθούν για την “Ανοιχτή Κυριακή στο αγρόκτημα για όλη την οικογένεια”  και τι περιλαμβάνει.

Να ενημερωθούν για τη δυνατότητα παρακολούθησης ανοιχτών σεμιναρίων περμακουλτούρας και αναγεννητικής καλλιέργειας για ενήλικες, αλλά και για επαγγελματίες.

Το πρώτο, μάλιστα, προγραμματίζεται για τις 3 Οκτωβρίου, ενώ αποτελεί μια εισαγωγή στην #αναγεννητικήΓεωργία, με τον εκπληκτικό εκπαιδευτή  Chan Sac Balam από το PermaLab και σε συνεργασία και υποστήριξη του Δικτύου Αναγεννητικής Καλλιέργειας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Εit Food Training.

Είσοδος ελεύθερη!».

Πρόγραμμα

11.00: Προσέλευση

11.30: Ενημέρωση-Συζήτηση “Τι είναι το Σχολείο της Φύσης και η παιδαγωγική του Δάσους και με ποιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων υλοποιείται στο Αγρόκτημα”

12.00: Περιήγηση στο Αγρόκτημα -Εξερεύνηση του οικοσυστήματος

12.30: “Σχεδιάζουμε το μέλλον”, ομαδική εικαστική δημιουργία, έκπληξη

13.00: Γνωριμία με την Kundalini Yoga, με την Δημιουργική Κίνηση, με την Παραδοσιακή Τοξοβολία

14.00: Ανακεφαλαίωση, ερωτήσεις, μοίρασμα ανοιχτών εποχικών παραδοσιακών σπόρων από τη Σποροτράπεζα του Αγροκτήματος

14.30: Φυτεύουμε το σπόρο της νέας χρονιάς.

Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει συλλογικός μπουφές με καλούδια του Αγροκτήματος, αλλά και ό,τι άλλο θα θελε κανείς να προσφέρει σε ένα συλλογικό τραπέζι.

Παλαιοί και νέοι Σποροφύλακες μπορούν να επιστρέψουν ή να φέρουν σπόρους και, φυσικά, να προμηθευτούν καινούριους.

Τηλ. επικοινωνίας: 6972 755 079

Να σημειωθεί πως η εκδήλωση υποστηρίζεται και από το Open Farm Days, που είναι ένας ετήσιος θεσμός που αφορά ανοιχτά επισκέψιμα αγροκτήματα & μονάδες παραγωγής τροφίμων του δικτύου open farm, σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.