Ανοικτή σύσκεψη σήμερα για τον κανονισμό λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καλαμάτας

Ανοικτή σύσκεψη σήμερα για τον κανονισμό λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καλαμάτας

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα στη 1 μ.μ. στο δημαρχείο Καλαμάτας η συζήτηση για τον ενιαίο κανονισμό λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καλαμάτας.

Εκτός από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Γιώργο Λαζαρίδη, στην αίθουσα συνεδριάσεων αναμένεται να παραβρεθεί ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ έχουν κληθεί εκπρόσωποι των σωματείων που χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Ο κανονισμός περιλαμβάνει αναλυτικά τις λεπτομέρειες διάθεσης και χρήσης των κλειστών και ανοικτών γηπέδων του Δήμου Καλαμάτας, ενώ ανάμεσα στις καινοτομίες είναι η πρόταση για τη θέσπιση κάρτα μέλους στους αθλούμενους (μεμονωμένους ή αθλητές σωματείων) και το πλέον αμφιλεγόμενο, η επιβολή αντιτίμου χρήσης -κάτι που είχε προταθεί και στο παρελθόν, χωρίς όμως να εφαρμοσθεί.

Η πλευρά της δημοτικής αρχής από τη μια ψάχνει με αυτό τον τρόπο έσοδα για να καλύψει δαπάνες για λειτουργικά έξοδα και φθορές και από την άλλη θεωρεί δίκαιο να διεκδικεί ένα μερίδιο από τα χρήματα που καρπώνονται σύλλογοι κυρίως μέσα από τη λειτουργία ακαδημιών.

Ο «αντίλογος» αναφέρει πως η άθληση είναι δημόσιο αγαθό και τα σωματεία κάνουν τον δικό τους αγώνα επιβίωσης και επιτελούν έργο, προσελκύοντας τα παιδιά στο γήπεδο και σε υγιείς-δημιουργικές διεξόδους. Επιπλέον, δημότες πληρώνουν ήδη πολιτιστικά τέλη, τα οποία θα πρέπει να αξιοποιούνται από πλευράς Δήμου και στον τομέα του αθλητισμού.

Η σημερινή σύσκεψη αναμένεται να οδηγήσει σε τροποποιήσεις και βελτιώσεις τον προτεινόμενο κανονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων, με βάση τις προτάσεις των σωματείων και των αθλουμένων.

Σε κάθε περίπτωση η ύπαρξή του είναι αναγκαία, θέτοντας ξεκάθαρους τους κανόνες του …παιχνιδιού για όλους, αν και το επόμενο στοίχημα θα είναι εφαρμογή του…
Χ.Ε