Αντικατάσταση αγωγών 26 χιλιομέτρων στο κέντρο της Καλαμάτας

Αντικατάσταση αγωγών 26  χιλιομέτρων στο κέντρο της Καλαμάτας

Υπογραφές για έργο ύδρευσης ύψους 3.000.000 ευρώ

Την υπογραφή της σύμβασης που αφορά στη γ’ φάση του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της Καλαμάτας, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ, ανακοίνωσε ο Δήμος. Πρόκειται για έργο στο οποίο προβλέπεται η αντικατάσταση παλαιών αγωγών και σωλήνων στο κέντρο της Καλαμάτας.

Το συνολικό μήκος των αγωγών που θα κατασκευαστούν ανέρχεται σε 26,487 χλμ. και ο Δήμος εκτιμά ότι με την υλοποίηση του έργου αναμένεται να εξασφαλιστεί επαρκής παροχή πόσιμου νερού, ενώ η εξοικονόμηση που θα επιτευχθεί θα είναι ιδιαιτέρως σημαντική.

Η ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας

«Υπεγράφη σήμερα (σ.σ. χθες), Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, η σύμβαση του έργου “Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας – Γ’ Φάση”, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Η υπογραφή έγινε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο και το νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.”. Το έργο,  που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2021-2027”, έλαβε έκπτωση 10%.

Το έργο της αντικατάστασης του Δικτύου Ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας – Γ’ Φάση αφορά στην αντικατάσταση παλαιών αγωγών από PVC που παρουσιάζουν συχνές βλάβες, και τμήματος των πεπαλαιωμένων χυτοσιδηρών σωλήνων, στο κέντρο της πόλης. Οι ακριβείς θέσεις των προς αντικατάσταση αγωγών σημειώνονται στα σχέδια των οριζοντιογραφιών.

Επίσης στο έργο συμπεριλαμβάνονται οι μεταφορές των παροχών ύδρευσης από τα παλαιά στα νέα δίκτυα και όλες οι συνδεσμολογίες για τη σωστή λειτουργία των νέων δικτύων. Οι προτεινόμενοι αγωγοί προβλέπεται να κατασκευαστούν από σωλήνες πολυαιθυλενίου 10 atm και 16 atm. Το συνολικό μήκος των αγωγών που θα κατασκευαστούν ανέρχεται σε 26,487 χλμ.

Με την υλοποίηση του έργου αναμένεται να εξασφαλιστεί επαρκής παροχή πόσιμου νερού στις υποδομές αποθήκευσης και διανομής, ενώ η εξοικονόμηση πόσιμου νερού και ενέργειας που θα επιτευχθεί θα είναι ιδιαιτέρως σημαντική».