Αντίστροφη μέτρηση για το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Καρδαμύλης

Αντίστροφη μέτρηση για το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Καρδαμύλης

Στην Καρδαμύλη αναμένεται να βρεθούν τις επόμενες μέρες πενήντα καλλιτέχνες από δεκαέξι χώρες, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης που διοργανώνει στις 13-14 Σεπτεμβρίου το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών.

Με επίκεντρο το παλιό Δημοτικό Σχολείο του παραθαλάσσιου χωριού, το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης αναμένεται να αποτελέσει σημείο συνάντησης για ποιητές, σκηνοθέτες και μουσικούς παραγωγούς από όλο τον κόσμο.

Τα τελευταία χρόνια αντίστοιχα φεστιβάλ έχουν διοργανωθεί από το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών, με τη συνεργασία τοπικών φορέων στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική, αλλά και σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Το φεστιβάλ ανοίγει την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου με προβολές ταινιών από 13 χώρες, μια ενδιαφέρουσα επιλογή από video-ποιήματα, κινούμενα σχέδια και πειραματικές ταινίες μικρού μήκους βασισμένες σε διεθνείς συνεργασίες εμπνευσμένων σκηνοθετών, ποιητών και μουσικών.

Το Σάββατο 14/9, 18 ποιητές από πέντε διαφορετικές χώρες θα μοιραστούν τη σκηνή παρουσιάζοντας ζωντανές αναγνώσεις ποίησης στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά, σε μια μαγική συνάντηση προφορικού λόγου και ηλεκτρονικής μουσικής.

Οι διήμερες εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με συναυλία από το συγκρότημα “Euphoria”.