Δ. Πτωχός στο 6ο Review Meeting του SmartBear: «Κανείς δε θα μείνει πίσω!»

Δ. Πτωχός στο 6ο Review Meeting  του SmartBear: «Κανείς δε θα μείνει πίσω!»

Ψηφιακή καινοτομία και υποστήριξη της δημόσιας υγείας

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεσμεύεται πλήρως στη συμμετοχή σε καινοτόμα ψηφιακά ιατρικά προγράμματα που στηρίζουν τους πολίτες μας. Το σύνθημά μας είναι: Κανείς δε θα μείνει πίσω!» δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, κατά τον χαιρετισμό του στη συνάντηση ανασκόπησης του έργου SmartBear που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 19-20 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή όλων των συνεργαζόμενων εταίρων του έργου.

Η Περιφέρεια, ως βασικός εταίρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SmartBear, συνεχίζει να εφαρμόζει πολιτικές που στοχεύουν στην πρόληψη και στην βελτίωση της υγείας και ευημερίας των ηλικιωμένων πολιτών της, διασφαλίζοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας στην ψηφιακή εποχή.

Ο περιφερειάρχης τόνισε πως μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ολοκληρώσει το στόχο της με την ένταξη 300 συμμετασχόντων στο πρόγραμμα SmartBear.

Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει μία σειρά από εργαλεία και υπηρεσίες για τη συνεχή παρακολούθηση της υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων πολιτών. «Υιοθετώντας την ψηφιακή καινοτομία, διασφαλίζουμε την ανεξάρτητη διαβίωση των ηλικιωμένων μας, μειώνουμε τους κινδύνους που συνδέονται με χρόνιες ασθένειες και, τελικά, βελτιώνουμε την ευημερία τους», ανέφερε.

Ο Ελληνικός Πιλότος, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχει ήδη πετύχει τους στόχους του, με τη διανομή των καινοτόμων συσκευών υγείας, κάτι που αποδεικνύει τη δέσμευση της Περιφέρειας στη στήριξη όσων έχουν πραγματική ανάγκη. «Οι έξυπνες συσκευές υγείας συμβάλλουν στη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών υγείας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στοχεύει να παραμείνει στην πρωτοπορία της ψηφιακής υγείας, διεκδικώντας παρόμοια προγράμματα που μπορούν να μετασχηματίσουν τα συστήματα υγείας υπέρ των ευάλωτων πληθυσμών. «Η ψηφιακή μετάβαση στον τομέα της υγείας είναι αναγκαία, οδηγώντας μας με ασφάλεια σε μια νέα εποχή. Κανείς δε θα μείνει πίσω!», κατέληξε.

Στη διήμερη συνάντηση ανασκόπησης του SmartBear συμμετείχαν εκπρόσωποι του δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στελέχη του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού για την Υγεία και τον Ψηφιακό Τομέα (HaDEA) και ηγέτες από τον τομέα της ηλεκτρονικής υγείας, συμπεριλαμβανομένων του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλου και του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου. Επίσης, εκπροσωπήθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνιακών Δικτύων, Περιεχομένου και Τεχνολογιών (DG CONNECT), καθώς και στελέχη καινοτόμων εταιρειών και ερευνητικών φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.