Διεθνής διάχυση του «πάμε κι όπου βγει»…

Διεθνής διάχυση του «πάμε κι όπου βγει»…

Την πρόθεση της Ελλάδας να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο μεταφορών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιβεβαίωσε μέσω δηλώσεών της χθες το πρωί η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ελίζα Βόζεμπεργκ, εξηγώντας: «Το ενδεχόμενο να πάρουμε το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών δεν έχει φύγει από το τραπέζι».

Στο μεταξύ, ρεπορτάζ του Euractiv εμβαθύνει και συνδέει το ελληνικό ενδιαφέρον για το χαρτοφυλάκιο των μεταφορών με τα Τέμπη. Από πολιτικής άποψης, σημειώνει, «η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να ενδιαφέρεται για το χαρτοφυλάκιο των μεταφορών εξαιτίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος το 2023 που σκότωσε 57 ανθρώπους –κυρίως νέους– στα Τέμπη, το οποίο είχε βαρύ πολιτικό αντίκτυπο στο εσωτερικό».

Σε κάθε περίπτωση, ερωτηθείσα η κα Βόζεμπεργκ για το πότε αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα για το σύνολο των χαρτοφυλακίων, ανέφερε: «Η κα Φον Ντερ Λάιεν έχει καθυστερήσει γιατί προσπαθεί να αποσπάσει γυναίκες, θέλει να κρατήσει τις ισορροπίες και για αυτό δεν το έχει ανακοινώσει. Οι πληροφορίες μου λένε ότι μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη θα δώσει τα χαρτοφυλάκια».

Χρ.Μ.