Δημήτρης και Μαρία, ένα αγαπημένο ζευγάρι που… πλακώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Δημήτρης και Μαρία, ένα αγαπημένο ζευγάρι  που… πλακώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Από το Νερόμυλο ο ταλαιπωρημένος σύζυγος των viral βίντεο που σκορπίζουν άφθονο γέλιο

Ο Δημήτρης Λυκοτραφίτης και η Μαρία Πατεράκη μαζί με την κόρη τους Εύη αποτελούν μια όμορφη «καθημερινή» οικογένεια, που ζει στην Αττική. Ταυτόχρονα, το ζευγάρι σκορπίζει άφθονο γέλιο μέσα από τα κωμικά βίντεο που ανεβάζει στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου γίνονται viral, με πολλές χιλιάδες, ακόμη και εκατομμύρια καταγραφές προβολής στο διεθνούς εμβέλειας tik tok. Ο σύζυγος είναι το (σχεδόν) μόνιμο θύμα στη μάχη για το ποιος θα έχει «το πάνω χέρι», με τη σύζυγο να εμφανίζεται τελικά σαν το αδιαμφισβήτητο «αφεντικό» του σπιτιού.

Ένα από τα αγαπημένα βίντεο του κοινού είναι αυτό με μότο «Δημητράκη… Είμαστε μικροί… θα τα καταφέρουμε;», το οποίο δεν είναι χιουμοριστικό, αλλά τρυφερό και συγκινητικό, καθώς αναφέρεται στην πραγματική ζωή τους και στην αρχική αμφισβήτηση του οικογενειακού περίγυρου για τις ελπίδες επιτυχίας του νεανικού γάμου τους. Ήταν μια καρμική σχέση, καθώς ο Μεσσήνιος φαντάρος βρέθηκε στο Μενίδι για να στήσει τη σκηνή της σεισμόπληκτης κρητικής οικογένειας Πατεράκη και τον επόμενο χρόνο, μόλις 20 και 18 ετών, αποφάσισαν να παντρευτούν. Έχει, λοιπόν, ενδιαφέρον και ίσως είναι αυτή η σιγουριά για τη σχέση τους που τους επιτρέπει να τη σατιρίζουν. 

Ένα άλλο βίντεο που «ανέβηκε» φέτος τον Αύγουστο είναι με τη συμμετοχή της μητέρας του Δημήτρη, της κας Μαρίας, η οποία βλέπει την (υποθετική για χάριν του σεναρίου) υποψήφια νύφη της να μεταμορφώνεται από άσχημο… κουνάβι σε «κουκλάρα» έπειτα την πληροφορία ότι έχει προίκα 200 στρέμματα με ελιές.

Το συγκεκριμένο βίντεο είναι γυρισμένο στο Νερόμυλο, καθώς ο Δημήτρης Λυκοτραφίτης γεννήθηκε και μεγάλωσε εκεί. Έτσι, πήραμε κι εμείς την ευκαιρία να συναντήσουμε τις προηγούμενες ημέρες το δημοφιλές ζευγάρι στην Καλαμάτα (κατά τη διάρκεια των διακοπών, ένα μέρος των οποίων απαραιτήτως είναι κάθε χρόνο στη Μεσσηνία), για να μας μιλήσει για το συγκεκριμένο εγχείρημα και την εμπειρία τους.

@likotrafitis Δημητρης-Μαρια Mix.Ο Αντρας του σπιτιου😂😂😂😂 #foryou #fy #foryoupage #dimitris_maria #fyp #funny #tiktokofgreece #tiktokviral2021 #maria #fail ♬ πρωτότυπος ήχος – DimitrisLikotrafitis

Το έναυσμα για να ξεκινήσουν έδωσε ο αυξημένος χρόνος παραμονής στο σπίτι που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού και ο Δημήτρης ήταν ο… κινητήριος μοχλός, όμως η Μαρία αποτέλεσε τη μεγάλη έκπληξη. Είναι εκείνη που δεν ασχολείται σχεδόν καθόλου με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δε βλέπει καν τα βίντεό τους και εξ αρχής δεν ήθελε… με τίποτα τα φώτα της δημοσιότητας. «Ενέδωσε» ουσιαστικά για το χατίρι του συζύγου της και, τελικά, είναι αυτή που κατά κοινή ομολογία κλέβει την παράσταση.

Ο Δημήτρης χαίρεται ιδιαίτερα με αυτό, θεωρώντας ότι εκτός από τη δικαίωση του εγχειρήματος, ανακάλυψε και δημιούργησε απροσδόκητα μια… σταρ. Ο ίδιος είναι που είχε το… ψώνιο από νεαρός με την ηθοποιία, ενώ αν θέλαμε να ψάξουμε για κάποιες… γενετικές ρίζες, η μητέρα του απολαμβάνει ιδιαίτερα τα βίντεο και είναι πρόθυμη να συμμετάσχει.

Η κόρη Εύη είχε εκδηλώσει σχετικό ταλέντο σε σχολικές παραστάσεις και ενδιαφέρον για θεατρικές σπουδές, που όμως ατόνησε, ενώ στα ελάχιστα βίντεο που εμφανίζεται, υπάρχει από πίσω κάποιο «αντάλλαγμα».

Δε θα πρέπει να παραλείψουμε ότι ο πατέρας του Δημήτρη, ο Γιώργος Λυκοτραφίτης, ο οποίος δε βρίσκεται πια στη ζωή, είχε πριν από δεκαετίες σημαντική καριέρα σε πανηγύρια και λαϊκά κέντρα ως τραγουδιστής.

@likotrafitis Και τώρα?? Τι γίνεται τώρα??😂😂 #foryoupage #foryou #fyp #dimitris_maria #fail #fy #viral #funny #tiktok ♬ πρωτότυπος ήχος – Gia Sena💙🎵

Ο Δημήτρης Λυκοτραφίτης είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει ως κομπάρσος, με παθητική παρουσία ή και με κάποιες ατάκες σε πολλά σίριαλ (κυρίως την περίοδο 2004-2010). Είχε μεγαλύτερους ρόλους στο «50-50», αλλά επίσης σύντομο πέρασμα στο «Παρά Πέντε», στην «Απαγορευμένη Αγάπη», στο «Big Bang», τους «Singles», στο «Έρωτας» με την Κοραλία Καράντη, αλλά και παρουσία σε τηλεπαιχνίδια, όπως φιλοξενούμενος στην Ανίτα Πάνια ή τον Μονομάχο του Χρήστου Φερεντίνου.

Παλιότερα, σε συνεργασία με εξειδικευμένο γραφείο κυνηγούσε αυτές τις δουλειές, καθώς μάλιστα εργαζόταν νυχτερινές βάρδιες. Πλέον, παρότι έρχονται προτάσεις από διάφορα σόου και εκπομπές εξαιτίας και της δημοφιλίας που έχει αποκτήσει, η ανταπόκρισή του είναι περιορισμένη.

Θα τον δούμε, πάντως, σε ένα από τα επεισόδια μιας αυτοτελούς δικαστικής σειράς που ετοιμάζει ο «Αντένα».

Η δυνατότητα έκφρασης και το επιτυχημένο αποτέλεσμα των βίντεο που δημιουργούν με τη Μαρία, αλλά και η ευκαιρία να δει τον τρόπο λειτουργίας του χώρου του θεάματος από τα παρασκήνια, κάλυψαν σε μεγάλο βαθμό του «απωθημένο» του Δημήτρη. Κι αυτό τον βοήθησε μάλλον να διαχειριστεί την επιτυχία, διατηρώντας τη σταθερότητα της «συνηθισμένης» του δουλειάς σε ιδιωτική εταιρεία και την ανάγκη να παραμείνει «προσγειωμένος». Κανένας από τους δυο τους δε φανταζόταν την ανταπόκριση που θα είχαν τα βίντεο.

@likotrafitis Τελικά θα μείνω εδω😂😂😂😂😂 #foryoupage #foryou #fyp #dimitris_maria #tik_tok #fy #fail #viral #funny #tiktokofficial #tiktok ♬ πρωτότυπος ήχος – DimitrisLikotrafitis

Εκφράσεις λατρείας αλλά και μίσους
Ο λογαριασμός με τα βίντεο του Δημήτρη και της Μαρίας έχει περίπου 130.000 ακόλουθους στο Tik tok, πάνω από 30.000 στο Facebook και το Youtube και 11 χιλιάδες στο Instagram. Ο συνολικός αριθμός των βίντεο φτάνει τα 500 σε μια 5ετία, με 20 από αυτά να ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο views. Η συχνότητα που ανεβάζουν έχει πέσει πλέον σε 1-2 την εβδομάδα και εφόσον το αποτέλεσμα του βίντεο ικανοποιεί τα πιο απαιτητικά πλέον στάνταρ τους.

Το κοινό ανανεώνεται και παραμένει πολυπληθές, αλλά ο Δημήτρης Λυκοτραφίτης συνειδητοποιεί ότι αυτό που κάνουν έχει ημερομηνία λήξης. Ο ίδιος με κάθε ευκαιρία τονίζει ότι το όλο εγχείρημα ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερες βλέψεις, «για την πλάκα μας και σε όποιον αρέσει».

Η αλήθεια είναι ότι δεν αρέσουν σε όλους και στα σχόλια, αλλά και στο μέσετζερ, καταγράφονται ακόμη και επιθέσεις μίσους, κυρίως από κάποιους που φαίνεται να πιστεύουν ότι τα βίντεο είναι πραγματικά και ο «Δημητράκης» αποτελεί τη «ντροπή των ανδρών», καθώς υποκύπτει στη γυναίκα του και κάνει τις δουλειές του σπιτιού!

Ο Δημήτρης Λυκοτραφίτης ήταν προετοιμασμένος για αυτά, αποδεχόμενος ότι αποτελούν το τίμημα της έκθεσης στον κόσμο, δεν μπαίνει σε διάλογο και απλώς μπλοκάρει όσους υπερβαίνουν τα εσκαμμένα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την καλοπροαίρετη κριτική για βελτιώσεις.

Όσο για το αν βγαίνουν χρήματα από αυτή την ιστορία, ο Δημήτρης Λυκοτραφίτης είναι κατηγορηματικός ότι δεν πληρώνεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς, για παράδειγμα, το tik tok έχει προϋποθέσεις για μεγαλύτερα βίντεο, και όχι απλώς «κλικ», αλλά συγκεκριμένο χρόνο προβολής.

Απορρίπτει επίσης, κάνοντας λόγο για «ζητιανιά», τα live, μέσα από τα οποία οι διάφοροι influencers καλούν τους ακολούθους τους να συνδράμουν με δωράκια. Ένας τρόπος με τον οποίο έχει τη δυνατότητα να βγάλει χρήματα είναι οι διαφημίσεις επιχειρήσεων, με τον ίδιο να εξηγεί ότι έχει πάρει την απόφαση να μην το κάνει επί πληρωμή, αλλά μόνο για φίλους. Μάλιστα, ακόμη και για αυτά τα διαφημιστικά βίντεο έχει δεχθεί έντονη κριτική. Εκείνο που θεωρεί ανεκτίμητο, έχει εισπράξει και θέλει ως ανταμοιβή είναι η αγάπη του κόσμου. Όπου κι αν πηγαίνει το ζευγάρι υπάρχουν άνθρωποι κάθε ηλικίας που τους αναγνωρίζουν και με χαρά αποδέχεται και απολαμβάνει τα τυχερά κεράσματα που προκύπτουν, όχι σπάνια. Σίγουρα είναι κάτι που αξίζουν για το γέλιο που χαρίζουν…

Της Χριστίνας Ελευθεράκη