Δήμος Καλαμάτας: Ευρεία συνεδρίαση για την αντιπλημμυρική προστασία

Δήμος Καλαμάτας: Ευρεία συνεδρίαση για την αντιπλημμυρική προστασία

Συνεδρίασε χθες τo Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας. Θέμα της συνεδρίασης ήταν ο σχεδιασμός Πολιτικής Προστασίας και η λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας προς αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών εξαιτίας πλημμυρικών φαινομένων, εν όψει της χειμερινής περιόδου.

Κατά τη συνεδρίαση, παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, υπήρξε ενημέρωση για τις δράσεις που αναλαμβάνουν οι επιχειρησιακά εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες σε επίπεδο Δήμου (Π.Σ., ΕΛ.ΑΣ. κ.λπ.).

Στο επίκεντρο βρέθηκε το κρίσιμο ζήτημα του συντονισμού των δράσεων πολιτικής προστασίας και η διασφάλιση της επικοινωνίας όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και οργάνων για την απρόσκοπτη ροή πληροφοριών.

Αναφορικά με τις αρμοδιότητες του Δήμου Καλαμάτας, έγινε αναφορά στη συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο εντός της επικράτειάς του, με έμφαση στο αγροτικό οδικό δίκτυο και στην κατάσταση του δικτύου ομβρίων υδάτων των οδών, καθώς και των αντιπλημμυρικών έργων.

Επιπλέον, έγινε αναφορά στο σχεδιασμό υλοποίησης οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών, καθώς και στην αξιοποίηση των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας που δραστηριοποιούνται σε επίπεδο Δήμου.