Education Leaders Awards: Χάλκινο βραβείο για το 16ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Education Leaders Awards: Χάλκινο βραβείο για το 16ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Το πανόραμα των βέλτιστων πρακτικών στην εκπαίδευση ανέδειξε για 9η χρονιά ο θεσμός των Education Leaders Awards, επιβραβεύοντας φορείς και εκπαιδευτικούς από όλες τις βαθμίδες και όλες τις περιοχές της χώρας.

Εκεί, ανάμεσα σε δεκάδες συμμετοχές, το 16o Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας κατάφερε να διακριθεί με το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Δεσμός με την Κοινωνία» για την υποψηφιότητά του «Δες με άλλα μάτια», αποσπώντας την υψηλότερη βαθμολογία της κριτικής επιτροπής των Education Leaders Awards 2024, το οποίο και παρέλαβε η μαθήτριά του Μαρία Φαληδέα.

Κι όπως σημειώνεται σχετικά: “Το «Δες με άλλα μάτια» μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για τις προκλήσεις και τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία, δημιουργώντας έτσι ένα δεσμό βασισμένο στην κοινή ευαισθησία και κατανόηση. Επίσης, ενθαρρύνει τη δημιουργία κοινοτικών πρωτοβουλιών και προγραμμάτων υποστήριξης για άτομα με αναπηρία στην τοπική κοινότητα, ενισχύοντας έτσι το δεσμό μεταξύ των μελών της.

Μέσω της διάχυσής του στην τοπική κοινωνία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τις προβολές στα σχολεία και τις κοινοτικές εκδηλώσεις, το «Δες με άλλα μάτια», και η διάκρισή του με το πρώτο πανελλήνιο βραβείο στην κατηγορία του, μπόρεσε κι έφτασε σε ένα ευρύτερο κοινό στην τοπική κοινότητα, προκαλώντας συζητήσεις και προωθώντας τη συνειδητοποίηση της σημασίας της αποδοχής και της συμπερίληψης όλων των ατόμων σε μια κοινωνία, στην οποία η διαφορετικότητα, όχι μόνον γίνεται αποδεκτή, αλλά κι εκτιμάται”.