Ένα φεστιβάλ αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής στο γήπεδο του Μεσσηνιακού

Ένα φεστιβάλ αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής στο γήπεδο του Μεσσηνιακού

Ένα 3ωρο φεστιβάλ αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής στο γήπεδο του Μεσσηνιακού

Μια πρωτότυπη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.
Οι υπεύθυνοι του ιστορικού συλλόγου εξηγούν περί τίνος πρόκειται:
Ο Μεσσηνιακός Γ.Σ.1888 διοργανώνει, υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και την Υποστήριξη των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, την 5η Οκτωβρίου 2024, ημέρα Σάββατο, από ώρα 16.00, στο Γήπεδό του (οδός Μαυρομιχάλη 93) Festival αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής, με περιεχόμενο «Αθλούμαι-Παίζω-Μαθαίνω-Αθλητισμός για όλους».

Ουσιαστικά πρόκειται για γιορτή αποχαιρετισμού του Καλοκαιριού.
Απευθύνεται σε παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού και σε ΑΜΕΑ. Βασικοί πυρήνες των συμμετοχών θα είναι τα παιδιά από τις Ακαδημίες του Μεσσηνιακού (Στίβος-Βόλεϊ), η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Αίαντα Καλαμάτας, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας και της «Φάρις» καθώς και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Καλαμάτας. Μπορούν να συμμετέχουν και όσοι μαθητές από τα Δημοτικά σχολεία της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής επιθυμούν.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να διασκεδάσουν όσα παιδιά παρευρεθούν. Εκτός των ποικίλων αθλητικών δράσεων, τις οποίες θα επιμεληθούν έμπειροι Προπονητές, θα υπάρχει Συμβουλευτική ομάδα Καθηγητών από το Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθώς και Συμβουλευτική ομάδα της Φυσιάτρου κ. Καραβασίλη για την παροχή συμβουλών και οδηγιών στους ενδιαφερόμενους.

Οι συνοδοί θα καθίσουν στις κερκίδες να παρακολουθούν τα παιδιά τους, θα συμβουλευτούν τους Επιστημονικούς Συνεργάτες και θα ξεναγηθούν στο Μουσείο. Το Μουσείο του Μεσσηνιακού θα είναι επισκέψιμο με ξεναγό. Θα προσφερθούν κεράσματα. Θα υπάρχει μουσική και παρουσίαση.