Ένα θανατηφόρο και πέντε ελαφρά τροχαία τον Αύγουστο στη Μεσσηνία

Ένα θανατηφόρο και πέντε  ελαφρά τροχαία τον Αύγουστο στη Μεσσηνία

Με ένα θανατηφόρο και πέντε με ελαφρά τραυματίες έκλεισε ο Αύγουστος στον τομέα των τροχαίων στη Μεσσηνία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, τον προηγούμενο μήνα και στους πέντε νομούς σημειώθηκαν 58 τροχαία ατυχήματα με 55 παθόντες (νεκροί και σοβαρά τραυματίες).

Ειδικότερα, σημειώθηκαν πέντε θανατηφόρα με ισάριθμους νεκρούς και τριάντα ελαφρά τροχαία ατυχήματα, με πενήντα ελαφρά τραυματίες.

Από αυτά στη Μεσσηνία σημειώθηκε ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με ένα νεκρό και πέντε ελαφρά τροχαία ατυχήματα με ισάριθμους συνανθρώπους να τραυματίζονται ελαφρά.

Παραβάσεις
Οι κυριότερες αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα και η παραβίαση προτεραιότητας.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Αύγουστο συγκροτήθηκαν 566 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 14.018 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 202 παραβάσεις.

Επιπλέον, στο ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν και 3.218 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα: 1.991 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 351 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 316 για ΚΤΕΟ, 303 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 77 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 59 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 39 για παραβίαση σηματοδότη, 28 για αντικανονικό προσπέρασμα, 27 για αντικανονικούς ελιγμούς, 18 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά και 9 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.

Β.Β.