Ενδιαφέρουσα επιμορφωτική ημερίδα για «Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας και Εκπαιδευτική Πράξη»

Ενδιαφέρουσα επιμορφωτική ημερίδα για «Προαγωγή  της Ψυχικής Υγείας και Εκπαιδευτική Πράξη»

Την ημερίδα πλαισίωσαν με ομιλίες τους, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας Θανάσης Χρήστου και η κλασική φιλόλογος και δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα

Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθη τη Δευτέρα επιμορφωτική ημερίδα, την οποία συνδιοργάνωσαν ο σύμβουλος Εκπαίδευσης της 2ης Ενότητας της Δ.Π.Ε. Μεσσηνίας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα «Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας και Εκπαιδευτική Πράξη: Αναζητώντας τη σύνδεση».

Η ημερίδα διεξήχθη στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών «Νικόλαος Πολίτης» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενώ την παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον 500 περίπου εκπαιδευτικοί της οικείας Ενότητας, καθώς και μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΠΜΣ «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία: Νέες θεωρήσεις και προοπτικές».

Ως εισηγητές/τριες έλαβαν μέρος οι εξής:

•Μιχαήλ Πολυχρονόπουλος, σύμβουλος Εκπαίδευσης της 2ης Ενότητας της Δ.Π.Ε. Μεσσηνίας (ΠΕ70): Α. «Η ψυχική υγεία ως βασικός παράγοντας της εκπαιδευτικής διαδικασίας» Β.«Επικαιροποίηση διαχειριστικών πρωτοκόλλων σχολικής βίας – σχολικού εκφοβισμού»

•Καλλιόπη Σιτζάνη, εκπαιδευτικός ΠΕ70 (ΜΑ) της Δ.Π.Ε. Πειραιά, «Η Δημιουργική Γραφή ως μια διαδικασία γνωστικής – ψυχικής αυτοβελτίωσης και ψυχαγωγίας»

•Βασιλική (Βίνα) Μάλαμα, δρ. Ειδικής Αγωγής & Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθύντρια 8ου Δ.Σ. Καλαμάτας (ΠΕ70), «Παιχνιδοποίηση και Μαθηματικά»

•Ιωάννης Τζωρτζάκης, σύμβουλος Εκπαίδευσης Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, «Η αξιοποίηση της Ανεστραμμένης Τάξης και της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση»

•Βασιλική (Βίκυ) Φλέσσα, κλασική φιλόλογος, δημοσιογράφος, «Η ελληνική γλώσσα, μια δεσποινίς 40 αιώνων»

•Θανάσης Χρήστου, καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, «Η αλήθεια, η αντικειμενικότητα και η κατανόηση στην ανάγνωση των πηγών της Ιστορίας»

•Νικόλαος Κουτσολίας, δρ. Αρχαίας Ελληνικής Ιστοριογραφίας, «Η αντικειμενικότητα των ιστορικών πηγών και η συμβολή τους στην ιστορική αξιοπιστία»

Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο περιφερειακός επόπτης Ποιότητας, Νικόλαος Χριστόπουλος, ο οποίος και απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό.

Ήταν μία επιμορφωτική εκδήλωση συνέργειας με υψηλό επίπεδο πολύπλευρης, έγκυρης και αξιόπιστης πληροφόρησης και αλληλεπίδρασης, όπου με αφετηρία την ψυχική υγεία εστίασε σε μία σειρά διευρυμένων και επίκαιρων ζητημάτων, με γνώμονα, αφενός, τη δυναμική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο κοινωνικό γίγνεσθαι επί του πεδίου των πρόσφατων αλλαγών και, αφετέρου, την αξιοποίηση – αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους κατά την αναζήτηση ανέλιξης στον επαγγελματικό στίβο.