Ενωμένοι Μεσσήνιοι και Λάκωνες Μανιάτες κατά των ανεμογεννητριών

Ενωμένοι Μεσσήνιοι και Λάκωνες Μανιάτες κατά των ανεμογεννητριών

Συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα σε διευρυμένη συνάντηση στην Καρδαμύλη

Διευρυμένη Επιτροπή Αγώνα κατά των ανεμογεννητριών στη Μάνη συγκροτήθηκε με πολίτες και φορείς των Δήμων Δυτικής και Ανατολικής Μάνης, σε ανοικτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αυλή του Γυμνασίου Καρδαμύλης.

Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων και όλοι συμφώνησαν πως πρέπει να αποτραπεί η εγκατάσταση της συγκεκριμένης αιολικής επένδυσης της εταιρείας Volton στα βουνά της Μάνης.

Συνάντηση
Η επιτροπή συγκλήθηκε μετά και τη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Δυτικής Μάνης, με προσωρινό συντονιστή για αυτή την πρώτη συνάντηση τον πρόεδρο του Σώματος, Παναγιώτη Λούζη.

Στη συνάντηση στο Γυμνάσιο Καρδαμύλης υπήρξε συμμετοχή και ενδιαφέρον από τον κόσμο, ενώ έλαβαν μέρος ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Γιώργος Χιουρέας, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Μάκης Κυβέλος και Αλέξης Ρουτζούνης, από το Δήμο Ανατολικής Μάνης ο κ. Δημακογιάννης, εκπρόσωποι φορέων και ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος», Μανώλης Μάκαρης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για όλες τις εξελίξεις που υπάρχουν και τις κινήσεις που ετοιμάζονται, όπως το νομικό κείμενο με τις ενστάσεις που θα κατατεθεί κατά της μελέτης της επενδύτριας εταιρείας.

Επιτροπή Αγώνα
Επίσης, αποφασίσθηκε η σύσταση διευρυμένης επιτροπής, της οποίας άτυπος συντονιστής ορίσθηκε ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Μάνης, Χρήστος Κισκήρας. Μάλιστα, τις επόμενες μέρες η επιτροπή θα συνεδριάσει, προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις και αντιδράσεις.

Στο μεταξύ, η ομάδα πρωτοβουλίας που ξεκίνησε τη συγκέντρωση υπογραφών κατά του έργου “Save Mani’s Mountain”, σήμερα οργανώνει άλλη μια δράση ενημέρωσης. Καλεί όποιον θέλει να βάλει κλειστά παπούτσια, να πάρει μαζί του νερό και στις 5.00 το απόγευμα να συναντηθούν στο παρεκκλήσι της Μονής Φιλιατρού, στη Λαγκάδα. Όσοι πάνε, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το σημείο στο οποίο έχει προταθεί η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και να συζητήσουν από κοινού ιδέες και δράσεις για την προστασία της περιοχής.

Ακολούθως, στις 7.30, όλοι μαζί θα παρακολουθήσουν την πρώτη συναυλία της ομάδας κρουστών Kimvala.

Της Βίκυς Βετουλάκη