Φοιτητές Καλαμάτας: Παράσταση διαμαρτυρίας για τις συνθήκες φοιτητικής στέγης

Φοιτητές Καλαμάτας: Παράσταση διαμαρτυρίας για  τις συνθήκες φοιτητικής στέγης

Πανελλαδική μέρα δράσης για τη φοιτητική στέγη ήταν η προχθεσινή, με τους φοιτητές όλης της χώρας να βγαίνουν στους δρόμους για τις συνθήκες αναζήτησης στέγης και κόστους.

Όπως συνέβη σε διάφορες πόλης πανελλαδικά, έτσι και στην Καλαμάτα φοιτητές που εξαναγκάζονται σε… σαφάρι για την εύρεση αξιοπρεπούς κατοικίας σε λογικές τιμές, αλλά και οικότροφοι που αναγκάζονται να πληρώσουν αντίτιμο για τη διαμονή τους στις φοιτητικές εστίες, θέλησαν να κάνουν γνωστό ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Κωνσταντίνος Κουβαράς εκ μέρους φοιτητικού συλλόγου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στον Αντικάλαμο, αφορμή της κινητοποίησής τους ήταν η ανάγκη να εκφραστεί ότι η στέγαση δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα, καθώς αυτό αποτυπώνεται σε πανάκριβα ενοίκια.

Κατά τον ίδιο, οι διεκδικήσεις τους στρέφονται γύρω από τη γενναία αύξηση του στεγαστικού επιδόματος με βάση τις αυξήσεις στα ενοίκια, την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και κτηρίων του Δημοσίου για την κατασκευή νέων σύγχρονων εστιών, καθώς και τη στήριξη της φοιτητικής μέριμνας.

Εκ μέρους των οικότροφων φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η Κατερίνα Αγγελακοπούλου σημείωσε: «Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, αφού για μια ακόμη χρονιά οι διοικούντες μάς ζητούν χρήματα για τη διαμονή μας στις εστίες, παρά την απόφαση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ ότι κανένας εστιακός φοιτητής δε θα δώσει ούτε ευρώ».

Σύμφωνα με την ίδια, η κατάσταση στη φοιτητική εστία της Καλαμάτας είναι άσχημη, αφού αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα σίτισης, χωρίς θέρμανση και πόσιμο νερό.

Απαίτηση των φοιτητών της εστίας είναι να αποσυρθεί η απόφαση για καταβολή αντίτιμου, να γίνουν αποδεκτοί όλοι οι επιλαχόντες, αλλά και γενικότερα να γίνουν πιο ανθρώπινες οι συνθήκες διαβίωσής τους.

Χρ.Μ.