Γ. Αθανασόπουλος: Ο Δήμος Μεσσήνης δεν έχει καμία σχέση με το Πολυλίμνιο – Ανήκει αποκλειστικά στο Δασαρχείο

Γ. Αθανασόπουλος: Ο Δήμος Μεσσήνης δεν έχει καμία σχέση με το Πολυλίμνιο – Ανήκει αποκλειστικά στο Δασαρχείο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης συνεδρίασε την Τετάρτη, με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης να περνούν σε δεύτερη μοίρα, αφού σχεδόν όλα ψηφίστηκαν ομόφωνα. Ωστόσο, ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσίασε ερώτηση που αφορούσε στο Πολυλίμνιο.

Ειδικότερα, η ερώτηση τέθηκε από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Κώστα Γεωργακόπουλο, ο οποίος ζήτησε να μάθει από το δήμαρχο Μεσσήνης τι γίνεται με το Πολυλίμνιο, με αφορμή το ατύχημα που συνέβη πρόσφατα εκεί, καθώς και το δυστύχημα στο φαράγγι της Σαμαριάς. Επίσης, ζήτησε να μάθει τι γίνεται με το φορέα διαχείρισης που ήταν να δημιουργηθεί, όπως και αν ο δήμαρχος έχει δει τη μελέτη Λέκκα που εκπονήθηκε από το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, με αντικείμενο τη μείωση των γεωπεριβαλλοντικών κινδύνων στο Πολυλίμνιο.

Απαντώντας ο δήμαρχος Μεσσήνης δήλωσε αρχικά ότι ο Δήμος Μεσσήνης είναι ξεκάθαρος για το Πολυλίμνιο. Αναφερθείς στο πρόσφατο ατύχημα εκεί, σημείωσε πως οι άνθρωποι της Τοπικής Κοινότητας έτρεξαν να βοηθήσουν, ενώ έσπευσαν ασθενοφόρο και οχήματα της Πυροσβεστικής από το δρόμο, που είναι σε καλή κατάσταση και στον οποίο ο Δήμος έχει αρμοδιότητα.

Από εκεί και πέρα, συνέχισε, πρόκειται για δασική έκταση που ανήκει εξ ολοκλήρου στο Δασαρχείο. Ως εκ τούτου, για το πώς διαχειρίζεται εσωτερικά το Πολυλίμνιο είναι υπεύθυνο το Δασαρχείο.

Αναφορικά με την Περιφέρεια, ανέφερε ότι έχει δείξει τη διάθεση να κάνει πράγματα στο Πολυλίμνιο, αλλά «πάντα ό,τι γίνεται, γίνεται με την έγκριση του ιδιοκτήτη, που είναι το Δασαρχείο».

Στο σημείο εκείνο ο κ. Γεωργακόπουλος ανέφερε ότι ο Δήμος Μεσσήνης διαφημίζει το Πολύλιμνιο, με το δήμαρχο να του απαντά ότι «φυσικά και το διαφημίζει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν επισημαίνεται κάποια επικινδυνότητα και ένας βαθμός δυσκολίας που έχει να πορευτεί κάποιος σε αυτή τη διαδρομή».

Όπως εξήγησε, στο σημείο υπάρχει ειδική σήμανση στα ελληνικά, αλλά και σε ξένες γλώσσες, που προειδοποιεί το δυνητικό επισκέπτη που θέλει να εισέλθει ότι θα πρέπει να έχει κάποια μέτρα προστασίας, όχι για κατολισθήσεις και κατακρημνίσεις, «αλλά εκεί πάνε κάποιοι με παντόφλες μέσα στο νερό, ενώ τους γίνεται έξω μια επισήμανση- ενημέρωση ότι θα πρέπει να είναι με κατάλληλο εξοπλισμό, για να μπορέσουν να περπατήσουν αυτές τις περιοχές».

Για το δυστύχημα στο φαράγγι της Σαμαριάς, είπε ότι εκεί υπάρχει φορέας και γενικότερα σχολίασε δεν είναι καλό να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν και να αποφευχθούν.

Αναφορικά με τη μελέτη Λέκκα, παρατήρησε ότι είναι στη διάθεση της Περιφερειακής Αρχής και είναι καθαρά δικό της θέμα τι θα κάνει με αυτήν και αν θα προχωρήσει το έργο που υποδεικνύει.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση