Η Δημοτική Αρχή απέρριψε δωρεάν παραχώρηση θέσεων στο πανηγύρι των Γαργαλιάνων

Η Δημοτική Αρχή απέρριψε δωρεάν παραχώρηση θέσεων στο πανηγύρι των Γαργαλιάνων

Η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας δια των αντιδημάρχων – μελών της Δημοτικής Επιτροπής απέρριψε την ομόφωνη απόφαση – πρόταση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Γαργαλιάνων «να μην καθοριστεί τιμή συμμετοχής, αλλά να γίνει δωρεάν η παραχώρηση του χώρου» στο φετινό πανηγύρι των Γαργαλιάνων.

Σε συνεδρίασή της το μεσημέρι της Τρίτης η Δ.Ε. Τριφυλίας έλαβε την 282/2024 απόφαση με θέμα «Λειτουργία εμποροπανήγυρης και πρόταση τιμών για τη μίσθωση θέσεων για την τέλεση της ετήσιας παραδοσιακής εμποροπανήγυρης στη Δ.Κ. Γαργαλιάνων, για το έτος 2024».

Συγκεκριμένα, αποφάσισε ομόφωνα:

«A. Εγκρίνει την πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Γαργαλιάνων για τους χώρους λειτουργίας της εμποροπανήγυρης στη Δ.Κ. Γαργαλιάνων, για το έτος 2024, όπως αναφέρεται στην αρ. 25/2024 απόφασή του. B. Προτείνει τη μίσθωση των θέσεων στο χώρο της εμποροπανήγυρης Δ.Κ. Γαργαλιάνων, για το έτος 2024, με τις ίδιες τιμές που ίσχυαν το 2023. Συγκεκριμένα: 25 ευρώ ανά τρέχον μέτρο, για όλο το χώρο της εμποροπανήγυρης, με ελάχιστη παραχώρηση χώρου τα τρία (3) μέτρα, 2 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο παραχωρηθέντος χώρου, για το χώρο στον οποίο θα εγκατασταθεί το Λούνα Παρκ ή άλλα ψυχαγωγικά παίγνια, με μέγιστη παραχώρηση χώρου τα 2.000 τ.μ. Στις παραπάνω αναγραφόμενες τιμές έχει συμπεριληφθεί το ΦΠΑ 24%.

Γ. Εισηγείται προς έγκριση την παρούσα απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, προκειμένου να προβεί σε έκδοση σχετικής κανονιστικής απόφασης». 
Η.Γ.