Η Κυπαρισσία γιορτάζει και πανηγυρίζει την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Η  Κυπαρισσία γιορτάζει και πανηγυρίζει  την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Η Κυπαρισσία γιορτάζει και πανηγυρίζει την Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού με επίκεντρο των θρησκευτικών τελετών τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Ευαγγελίστρια) στην Πανηγυρίστρα.

Χθες το απόγευμα, παραμονή της εορτής, τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, μετά του Ιερού Κλήρου της πόλεως και της Μητροπόλεως, με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα.

Σήμερα το πρωί, ανήμερα της εορτής, μετά τον Όρθρο, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας, ενώ ακολούθως θα γίνει λιτάνευση του στολισμένου με βασιλικό Τιμίου Σταυρού και της Ιεράς Εικόνας, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας και μαθητών, στους δρόμους που εκτείνεται το μεγάλο και ιστορικό πανηγύρι της Αρκαδιάς!

Από τις προηγούμενες μέρες στήνονταν παράγκες και έγινε διακοπή και εκτροπή της κυκλοφορίας στους δρόμους.

Η μεγάλη παραδοσιακή εμποροπανήγυρη της Κυπαρισσία αποτελεί θεσμό αιώνων και πλήθος κόσμου την επισκέπτεται κατ’ έτος. Διεξάγεται με πλήρη λειτουργία για μία εβδομάδα, έως τις 18 του μηνός, με κορύφωση ασφαλώς τις δύο μέρες που η πόλη γιορτάζει, χθες και σήμερα.

Φέτος, δε, που η εορτή «πέφτει» μέσα στο Σαββατοκύριακο προσελκύει μεγαλύτερο ενδιαφέρον πιστών και επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή καθώς και ετεροδημοτών, που ήδη από χθες συρρέουν στην πόλη.

Του Ηλία Γιαννόπουλου