Καλαμάτα: «Γόρδιος δεσμός» η μελέτη της Ανατολικής Παραλίας

Καλαμάτα: «Γόρδιος δεσμός» η μελέτη της Ανατολικής Παραλίας

Ούτε και χθες συζητήθηκε η επιλογή αναδόχου για την εκπόνηση της αποτύπωσης – κτηματογράφησης, πολεοδόμησης, πράξης εφαρμογής, γεωλογικής μελέτης, οριοθέτησης ρεμάτων, περιβαλλοντικής μελέτης περιοχής επέκτασης ρυμοτομικού σχεδίου Ανατολικής Παραλίας, με προεκτιμώμενη αμοιβή 483.804,47 ευρώ με ΦΠΑ.

Κι αυτό, γιατί για μία ακόμη φορά δεν ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, με την επιτροπή διαγωνισμού (τα μέλη της οποίας είναι εκτός Μεσσηνίας) να μην εκδίδει  αποτέλεσμα σε συμμόρφωση με απόφαση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) (2ο κλιμάκιο).

Για το λόγο αυτό το θέμα θα συζητηθεί και πάλι στη Δημοτική Επιτροπή, αυτή τη φορά με εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου.

Μάλιστα, είχε συζητηθεί και στη συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής τον περασμένο Ιούλιο, έπειτα από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλη Κανάκη. Επίσης τότε έγινε αναφορά στα εμπόδια που υπάρχουν με τις αποφάσεις της Επιτροπής Διαγωνισμού.

Να σημειώσουμε ότι η περιοχή μελέτης οριοθετείται βόρεια από την επέκταση της οδού Κρήτης, το ρυμοτομικό σχέδιο εργατικών κατοικιών και την οδό Λακωνικής, ανατολικά από το όριο της υπό έγκρισης πολεοδομικής μελέτης Παραλίας Βέργας, νότια από την οδό Ναυαρίνου και δυτικά από την οδό Π. Καρακούση και το ρυμοτομικό σχέδιο Καλαμάτας.

Ο διαγωνισμός έγινε τον Ιανουάριο του 2021 και αφορά στην ολοκλήρωση της διάνοιξης της οδού Κρήτης και την τουριστική αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης.
Α.Π.