Καλαμάτα: Του παρουσιάσθηκε ως υπάλληλος του ΕΦΚΑ και του άρπαξε 3.700 ευρώ

Καλαμάτα: Του παρουσιάσθηκε ως υπάλληλος  του ΕΦΚΑ και του άρπαξε 3.700 ευρώ

Καταστήματα  με ψιλικά, τα οποία είχαν τον ίδιο ιδιοκτήτη, είχαν βάλει στο μάτι τρεις γυναίκες Ρομά, στα οποία έμπαιναν και έκλεβαν. Η υπόθεση εξιχνιάσθηκε στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, όπως και απάτη που έγινε σε βάρος 38χρονου στην Καλαμάτα από Αθηναίο νεαρό που του παρουσιάσθηκε ως υπάλληλος του ΕΦΚΑ και κατάφερε να του αποσπάσει πάνω από 3.500 ευρώ.

Από την ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα είκοσι άτομα.

Συλλήψεις
Επιχειρήσεις αυτές τις ημέρες από τις αστυνομικές υπηρεσίες πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκειά τους έγιναν έλεγχοι σε 1.093 άτομα, εκ των οποίων 892 ήταν Έλληνες και 201 αλλοδαποί, καθώς και σε 740 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 69 άτομα, από τα οποία 51 ήταν Έλληνες και 18 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 46 άτομα. Επίσης, βεβαιώθηκαν σε όλους τους νομούς 290 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:

-Ένας 70χρονος για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

-Ένα άτομο για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

-Τέσσερις Ρομά, ένας 50χρονος, ένας 32χρονος, ένας 13χρονος κι ένας 16χρονος, για στέρηση δελτίου ταυτότητας.

-Ένας 35χρονος για ανυποταξία στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αλβανία

-Μία 30χρονη Ελληνίδα και ένας 26χρονος Ισλανδός στην Ελαία Τριφυλίας για παράνομη κατασκήνωση

-Ένας 71χρονος κι ένας 41χρονος Ρομά για παράβαση υγειονομικού κανονισμού, καθώς στα παραπήγματα που διέμεναν στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας δεν είχαν αποχέτευση

-Έξι άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Τρείς αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.

Κλοπές και απάτη
Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων, στη Μεσσηνία εξιχνιάστηκαν και δύο υποθέσεις.

Στην πρώτη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις κλοπής σε καταστήματα ψιλικών, που είχαν γίνει στις 31 Αυγούστου στην Καλαμάτα.  Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών Ρομά γυναικών, ηλικίας 44, 28 32 ετών, για κλοπή,

Όπως αποδείχτηκε, οι τρεις Ρομά πήγαν σε κατάστημα ψιλικών στην Καλαμάτα προσποιούμενες τις πελάτισσες και αφαίρεσαν προϊόντα αξίας 100 ευρώ. Ακολούθως, βραδινές ώρες, πήγαν σε άλλο κατάστημα ψιλικών, που διατηρεί ο ίδιος ιδιοκτήτης με το προηγούμενο, και με τον ίδιο τρόπο αφαίρεσαν προϊόντα αξίας 50 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνίασαν απάτη που έγινε σε βάρος 38χρονου στις 4 Σεπτεμβρίου. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος 20χρονου από την Αθήνα.

Ειδικότερα, την Τετάρτη ο 38χρονος κατήγγειλε ότι το μεσημέρι της Τρίτης δέχτηκε τηλεφώνημα από έναν άντρα ο οποίος του παρουσιάστηκε ως υπάλληλος του ΕΦΚΑ και του είπε ότι έχει επιστροφή χρημάτων για το 2022 και το 2023. Παραπλανώντας τον του έδωσε οδηγίες και μέσω της εφαρμογής viber ο 38χρονος έχασε την πρόσβαση του στο e banking του τραπεζικού του λογαριασμού, την οποία ανέκτησε ο δράστης και προχώρησε σε μεταφορά 3.700 ευρώ.

Της Βίκυς Βετουλάκη