Καλλιεργούσε χασισόδεντρα σε θερμοκήπιο μαζί με τα λαχανικά

Καλλιεργούσε χασισόδεντρα  σε θερμοκήπιο μαζί με τα λαχανικά

Για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών συνελήφθησαν δύο άτομα σε περιοχές της Τριφυλίας σε ισάριθμες περιπτώσεις και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα -κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών περί Τελωνειακού Κώδικα και όπλων.

Πληροφορίες για τη δράση ενός 61χρονου και ενός 19χρονου είχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, οι οποίοι οργάνωσαν επιχείρηση για τη σύλληψή τους.

Έρευνες και κατασχέσεις
Ύστερα από πληροφορίες, ξημερώματα της Δευτέρας οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας έκαναν έρευνα στο σπίτι του 19χρονου στην Ελαία του Δήμου Τριφυλίας, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 8,5 γραμμαρίων, ένα περίστροφο και έξι μεταλλικά φυσίγγια.

Ακολούθως, οι αστυνομικοί της Δίωξης πήγαν στο Μεμί Κυπαρισσίας, καθώς είχαν πληροφορίες ότι ένας 61χρονος από μηνός διακινεί κάνναβη στην Κυπαρισσία και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τριφυλίας, αντί 5 ευρώ το γραμμάριο.

Ανάμεσα στα λαχανικά
Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του βρήκαν και κατέσχεσαν τρεις ανισοβαρείς ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 49 γραμμαρίων, και δέκα πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Επίσης, σε θερμοκηπιακή εγκατάσταση ιδιοκτησίας του βρήκαν να καλλιεργεί από τετραμήνου τρία δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,5 μέτρων. Μάλιστα, τα φυτά κάνναβης είχαν φυτευτεί ανάμεσα σε καλλιέργεια λαχανικών.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Της Βίκυς Βετουλάκη