Καρποφόρα Μεσσήνης: Κάτοικοι σε απόγνωση έπειτα από στένεμα δρόμου -Δεν έχουμε υπάλληλο για έλεγχο απαντά ο Δήμος

Καρποφόρα Μεσσήνης: Κάτοικοι σε απόγνωση  έπειτα από στένεμα δρόμου -Δεν έχουμε υπάλληλο για έλεγχο απαντά ο Δήμος

Αναστάτωση επικρατεί τους τελευταίους μήνες στην Καρποφόρα του Δήμου Μεσσήνης, έπειτα από την κατασκευή μιας μάντρας, που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με καταγγέλλοντες κατοίκους, να στενέψει κατά πολύ έναν κεντρικό δρόμο και έτσι σε αρκετά σπίτια να μην μπορούν πλέον να προσεγγίσουν μεγάλα οχήματα.

Χαρακτηριστικά οι κάτοικοι, που έχουν προσφύγει σε διάφορες υπηρεσίες, ακόμα και στην Εισαγγελία, μας είπαν ότι οριακά περνά ασθενοφόρο, ενώ είναι αδύνατον να περάσει ένα μεγάλο πυροσβεστικό. Σε πρόσφατη, δε, μετακόμιση που έγινε, το φορτηγό δεν κατάφερε να πλησιάσει.

Να σημειωθεί ακόμη ότι μετά το στένεμα του δρόμου το απορριμματοφόρο δεν μπορεί να προσεγγίσει τους κάδους που υπήρχαν εκεί και από τους αρμοδίους του Δήμου ζητείται να μετακινηθούν αυτοί.

Εκείνο που ζητούν οι κάτοικοι από την πρώτη στιγμή είναι να γίνει έλεγχος νομιμότητας στη συγκεκριμένη κατασκευή που δημιουργεί το σοβαρό πρόβλημα, ωστόσο οι αρμόδιοι του Δήμου δεν έχουν κάνει κάτι.

Αποκορύφωμα, δε, που είναι για γέλια και κλάματα, είναι η επίσημη απάντηση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μεσσήνης, που αναφέρει: «Σε συνέχεια της πιο πάνω σχετικής αίτησης, σας ενημερώνουμε ότι η Υπηρεσία, λόγω της συνταξιοδότησης υπαλλήλου επιφορτισμένου με αντικείμενο του ελέγχου αυθαίρετων κατασκευών, αδυνατεί επί του παρόντος να εξετάσει το αίτημά σας. Συνεπώς το αίτημά σας τίθεται στο αρχείο μέχρι την τοποθέτηση υπαλλήλου από τη διοίκηση του Δήμου στην παραπάνω θέση».

Στη συνέχεια, έπειτα από νέα παρέμβαση κατοίκων, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μεσσήνης απέστειλε έγγραφο στον πρόεδρο της Καρποφόρας, από τον οποίο ζητά έγγραφες απόψεις σχετικά με τυχόν καταπάτηση δημοτικής οδού.

Το αν είναι αυθαίρετη η κατασκευή ή όχι είναι κάτι που προφανώς οι αρμόδιοι θα κρίνουν, όμως εμείς αναρωτιόμαστε πώς γίνεται σε μια τόσο νευραλγική θέση να μην υπάρχει υπάλληλος… Μπορούμε να δεχτούμε ότι υπάρχει υποστελέχωση στο Δημόσιο και, φυσικά, στο Δήμο Μεσσήνης, αλλά είναι αδιανόητο, όταν μιλάμε για μια κατασκευή που δημιουργεί πρόβλημα σε τόσο κόσμο (κάτι που αποδεικνύεται με έγγραφο με υπογραφές που έχουμε στα χέρια μας), η απάντηση του Δήμου να είναι αυτή, ή στη συνέχεια η Τεχνική Υπηρεσία να θεωρεί ότι ένας πρόεδρος μπορεί να διαπιστώσει αν υπάρχει καταπάτηση ενός δρόμου.

Δηλαδή, μέχρι να τοποθετηθεί ο ανωτέρω υπάλληλος, ο καθένας σε όλη την έκταση του Δήμου Μεσσήνης μπορεί να κατασκευάζει ό,τι θέλει, αφού δεν υπάρχει κάποιος να κάνει έλεγχο;

Εμείς, ως «Θάρρος», θα παρακολουθούμε το θέμα, τόσο με τη συγκεκριμένη περίπτωση όσο, κυρίως, με την τοποθέτηση υπαλλήλου που θα κάνει ελέγχους.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση