Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας: Έντονα φαινόμενα από την κακοκαιρία “ATENA”

Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας: Έντονα φαινόμενα από την κακοκαιρία “ATENA”

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, το βαρομετρικό χαμηλό που προκαλεί την κακοκαιρία “ATENA” στη Κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά, προβλέπεται να προκαλέσει επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11/9), με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους. Αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από το βράδυ της Δευτέρας (9/9) μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (10/9) στα νησιά του Ιονίου και τη Δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα έως σήμερα τις πρωινές ώρες (10/9) προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα έντονα.

Για το λόγο αυτό από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας παρακαλούνται αλιευτικοί και ναυταθλητικοί σύλλογοι για την ενημέρωση των μελών τους προς αποφυγή δραστηριοποίησης κατά το χρόνο ισχύος έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού, όπως και ναυτικοί πράκτορες για την ενημέρωση πλοιάρχων ορμούντων πλοίων.