Κυπαρισσία: Απαιτούνται επεμβάσεις στην οδό 28ης Οκτωβρίου πριν ξεκινήσει το πανηγύρι

Κυπαρισσία: Απαιτούνται επεμβάσεις στην οδό 28ης Οκτωβρίου πριν ξεκινήσει το πανηγύρι

Η μεγάλη ετήσια παραδοσιακή εμποροπανήγυρη της Κυπαρισσίας ξεκινά αύριο, αλλά στην οδό 28ης Οκτωβρίου, στην οποία εκτρέπεται όλη η κυκλοφοριακή κίνηση από και προς την εθνική οδό, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

Στη διασταύρωση της 28ης Οκτωβρίου με αδιάνοικτη οδό Παπαναστάση, υπάρχει φρεάτιο αποχέτευσης, όπου έχει υποχωρήσει το οδόστρωμα και έχουν ανοίξει στο οδόστρωμα τουλάχιστον δύο τρύπες.

Πέρυσι, στο ίδιο σημείο, κατά τη διέλευση όλων των οχημάτων από εκεί, λόγω της εκτροπής της κυκλοφορίας προς εξυπηρέτηση της πανηγύρεως, υπέστη βλάβη το αποχετευτικό δίκτυο, με συνέπεια να πλημμυρίσει ο τόπος από λύματα.

Οι περίοικοι δεν είχαν πού να πατήσουν και πώς να πάνε στα σπίτια τους, ενώ και οι επισκέπτες του πανηγυριού αναγκάζονταν να υποστούν την άθλια κατάσταση. Η δυσοσμία ήταν ανυπόφορη και υπήρχε κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τα λύματα.

Φέτος θα επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο ή και χειρότερα;

Επίσης, στη διασταύρωση της οδού 28ης Οκτωβρίου με την οδό Δημ. Ζήρα υπάρχει μια μεγάλη τρύπα και ο κίνδυνος είναι μεγάλος για οχήματα και δίκυκλα, εάν υποχωρήσει το οδόστρωμα.

Δεν πρέπει να αποκατασταθούν τα προβλήματα πριν ξεκινήσει το πανηγύρι;

Περίοικοι ζητούν οι αρμόδιοι της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας να πράξουν τα δέοντα, διότι, όπως λένε, η οδός 28ης Οκτωβρίου, που είναι κεντρικός δρόμος από και προς σχολεία και νοσοκομείο, είναι πλήρως εγκαταλελειμμένη, με σοβαρά προβλήματα στο οδόστρωμα και διαρκείς κινδύνους…

Του Ηλία Γιαννόπουλου