Λαϊκή Συσπείρωση Πύλου-Νέστορος: Περί της ιδιωτικοποίησης της μαρίνας Πύλου

Λαϊκή Συσπείρωση Πύλου-Νέστορος: Περί της ιδιωτικοποίησης της μαρίνας Πύλου

Για την ιδιωτικοποίηση της μαρίνας της Πύλου τοποθετείται σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Πύλου-Νέστορος.

«Υπεγράφη», σχολιάζεται σχετικά, «τις προηγούμενες μέρες η παραχώρηση της μαρίνας της Πύλου στις εταιρείες D Marinas HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε και ΤΕΜΕΣ Α.Ε.

Με τις ευλογίες της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων: Οι κάτοικοι της Πύλου θα απολέσουν ένα ανεκτίμητης αξίας περιουσιακό στοιχείο, που για δεκαετίες απαξιώνεται. Οι όροι της σύμβασης παραχώρησης είναι κομμένοι και ραμμένοι στις ανάγκες του επενδυτή. Υλοποιείται άλλη μια επένδυση στον τουρισμό πολυτελείας, που βρίσκεται μακριά από τις ανάγκες του λαού της Πυλίας, αλλά και τη λαϊκή ανάγκη τουρισμού και αναψυχής συνολικά. Αλλοιώνεται η φυσιογνωμία της ίδιας της Πύλου, καθώς, σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται η κατασκευή κτισμάτων 6.500 τ.μ., 130 θέσεις ελλιμενισμού για κότερα έως 30 μέτρα κ.ά.

Υπάρχει πλέον υπερ10ετής πείρα από τις επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού στο Δήμο μας!

Από τη μια, εκατοντάδες εκατομμύρια κερδών σε μια χούφτα μεγαλοξενοδόχους και τους δορυφόρους τους. Και από την άλλη, μισθοί των 800-900 ευρώ, μυοσκελετικά προβλήματα για τους εργαζομένους του τουρισμού, περιοχές ολόκληρες χωρίς νερό το καλοκαίρι για να ποτίζονται γκαζόν, πανάκριβα ενοίκια τόσο για οικιακή όσο και για επαγγελματική στέγη κ.λπ.

Η ιδιωτικοποίηση της μαρίνας, που αποτελεί συνέχεια μιας σειράς επενδύσεων στον τουρισμό πολυτελείας, αλλά και το συνολικότερο μοντέλο ανάπτυξης που έχει υιοθετηθεί μέχρι σήμερα και έχει τσακίσει τα λαϊκά δικαιώματα, πρέπει να αποτελέσει κριτήριο για όλα τα λαϊκά στρώματα.

Καλούμε το λαό της Πύλου και συνολικά του Δήμου μας να πει ένα μεγάλο “ως εδώ” στην πολιτική που θέλει το Δήμο μας τουριστικό προϊόν των λίγων και μετατρέπει τις υποδομές και τους κατοίκους του σε αναλώσιμα, από τα οποία βγάζουν εκατομμύρια μια χούφτα μεγαλοξενοδόχοι!

Να παλέψει μέσα από το συλλογικό του αγώνα για τις δικές του σύγχρονες ανάγκες στη δουλειά, στη στέγαση, στη μόρφωση, στις υποδομές, στον τουρισμό!».