Με επιτυχία συνεχίζονται οι 8ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας

Με επιτυχία συνεχίζονται οι 8ες  Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας

Συνεχίζονται οι 8ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας μέχρι και την προσεχή Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου.

Προχθές Τετάρτη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας άλλη μια δράση του Φεστιβάλ. Αυτή τη φορά οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν ταινία βωβού κινηματογράφου με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από τους «Moving Band».

Το δε πρόγραμμα για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

Παρασκευή 6/9

20.00, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (μεγάλη αίθουσα) – Είσοδος 10/5 ευρώ

Suite Case

Caerus Ensemble και Μελίφωνο

Σάββατο 7/9

20.00, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (studio)- Είσοδος 10/5 ευρώ

Poepic

Caerus Ensemble & co

Κυριακή 8/9

20.00, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (studio)- Ελεύθερη είσοδος

Συναυλία σπουδαστών masterclasses πιανού, εγχόρδων μουσικής δωματίου

Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη εκδήλωση «Young talents in concert», στις 9 Σεπτεμβρίου, στο studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, όπου θα εμφανιστούν η τσελίστα Μελίντα Κωνσταντινίδου και οι κιθαρίστες Κωνσταντίνα Μαλαπάνη και Άκης Σιψάς – όλοι απόφοιτοι του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Το έργο «Άρια και φανταστικός χορός» για βιολοντσέλο και δύο κιθάρες, Op.117 του Στάθη Γυφτάκη θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρεμιέρα, κατά τη διάρκεια αυτής της συναυλίας.

Στη συνέχεια θα δοθεί η συναυλία των συμμετασχόντων του masterclass διεύθυνσης ορχήστρας με τον JoshuaWeilerstein, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, στις 10 Σεπτεμβρίου.

Επίσης στις 10 Σεπτεμβρίου οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας κλείνουν τη σειρά συναυλιών με κάτι εντελώς διαφορετικό από την κλασική μουσική: η Lau Noah, με έδρα τη Νέα Υόρκη, ενσαρκώνοντας την τελευταία λέξη της ανεξάρτητης σύγχρονης τραγουδοποιίας, θα εμφανιστεί σε μια σόλο συναυλία, για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό.

Δευτέρα 9/9

20:00, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (studio) – Ελεύθερη είσοδος

Young talents in concert

Έργα για κιθάρα και βιολοντσέλο

Τρίτη, 10/9

19:00, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (studio) – Ελεύθερη είσοδος

Συναυλία σπουδαστών masterclass διεύθυνσης ορχήστρας

Τρίτη 10/9

21:00, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (μεγάλη αίθουσα) – Είσοδος ελεύθερη

Lau Noah in concert, πρωτότυπες συνθέσεις για κιθάρα και φωνή. «Από την καρδιά της Καταλονίας μέχρι τους ζωντανούς δρόμους της Νέας Υόρκης, η Lau Noah γοητεύει ως αυτοδίδακτη τραγουδοποιός και βιρτουόζος κιθαρίστα, εμπλουτίζοντας με την ανεξάρτητη τέχνη της κάθε εμφάνισή της».

Η Noah έχει επαινεθεί από διακεκριμένους μουσικούς – από τη Phoebe Bridgers μέχρι τον Jackson Browne – για τις ποιητικές της συνθέσεις και την αριστοτεχνική αντίστιξη κιθάρας-φωνής στη μουσική της. Πραγματοποίησε μια συναυλία της σειράς “Tiny Desk Concert” το Φεβρουάριο 2019, καθιστώντας την, την πρώτη Καταλανή που εμφανίζεται στη διάσημη αυτή σειρά.

Πανεπιστήμια της Ivy League και ωδεία σε όλο τον κόσμο την προσκαλούν να διδάξει σεμινάρια και masterclasses λόγω της μοναδικής της προσέγγισης στην κιθάρα και τη σύνθεση.

Έχει γράψει μουσική σε πολλές βραβευμένες ταινίες και έχει εμφανιστεί με μουσικούς όπως οι Jacob Collier, Gavin Degraw και Chris Thile, με τους οποίους περιόδευσε στην Ευρώπη ως opening act.

Το φθινόπωρο του 2023 άνοιξε την περιοδεία του Ben Folds στο Ηνωμένο Βασίλειο, παίζοντας σόλο στο Royal Albert Hall και σε άλλα ιστορικά θέατρα. Κυκλοφόρησε το πρώτο της LP «A Dos» στις 12 Ιανουαρίου 2024 με μερικούς από τους πιο επιδραστικούς μουσικούς της εποχής μας, μεταξύ άλλων: Jorge Drexler, Sílvia Perez Cruz, Jacob Collier, Gaby Moreno και Cécile Mclorin Salvant.