Με Πατίστα και Εθνικό Καλαμάτας η Γ’ Εθνική ποδοσφαίρου γυναικών

Με Πατίστα και Εθνικό Καλαμάτας η Γ’ Εθνική ποδοσφαίρου γυναικών

Διπλή συμμετοχή θα έχει και φέτος η Μεσσηνία στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου γυναικών και μάλιστα προβλέπεται και καλαματιανός …εμφύλιος.

Μετά τον υποβιβασμό του, ο Πατίστα θα βρει στη Γ’ Εθνική τον Εθνικό Καλαμάτας, ο οποίος αναμένεται να είναι φέτος πιο δυνατός. Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΟ το Πρωτάθλημα για την αγωνιστική περίοδο 2024 – 2025 θα διεξαχθεί με όσες ομάδες καταθέσουν δήλωση συμμετοχής, καταμερισμένες σε ομίλους με βάση γεωγραφικά κριτήρια.

Οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλουν στην Ε.Π.Ο., έως την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 15:00΄, πρωτότυπη Δήλωση Συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, επισυνάπτοντας και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, καθώς και παράβολο 100 ευρώ.

Η ημερομηνία για την έναρξη του της Γ’ Εθνικής ποδοσφαίρου γυναικών ορίζεται το Σάββατο 19 και η Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024.

Κατώτατο ηλικιακό όριο συμμετοχής είναι η συμπλήρωση των 12 ετών (ημερολογιακή συμπλήρωση, από την ημέρα των γενεθλίων της και μετά).

Στα πρωταθλήματα γυναικών είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδοσφαιριστριών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες ή που έχουν την ελληνική ιθαγένεια (ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο). Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα, μέχρι πέντε (5) αλλοδαπών ποδοσφαιριστριών, που δε δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες και η συμμετοχή στον αγώνα μέχρι τεσσάρων (4) αλλοδαπών ποδοσφαιριστριών καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Επιτρέπεται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα η αντικατάσταση μέχρι πέντε (5) ποδοσφαιριστριών σε τρεις (3) διακοπές του αγώνα από κάθε ομάδα, ανεξαρτήτως των θέσεων στις οποίες αγωνίζονται και η δήλωση 20αδας ποδοσφαιριστριών αντί 18αδας.

Προβλέπεται η υποχρεωτική παρουσία γιατρού αγώνα και ύπαρξη απινιδωτή και φορείου μεταφοράς τραυματία με το κατάλληλο προσωπικό χειρισμού του.

Σύμφωνα με τα άρθρα 5, 6 και 11 του Κανονισμού Προπονητών ποδοσφαίρου, όλες οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας είναι υποχρεωμένες να απασχολούν πρώτο Προπονητή, κάτοχο Διπλώματος UEFA C’ τουλάχιστον.

Τέλος, από τη Γ’ Εθνική κατηγορία θα προβιβαστούν απευθείας στη Β΄ Εθνική Κατηγορία οι ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη (1η) θέση σε κάθε όμιλο.