Νέος γυμναστής της Καλαμάτας ο Στέλιος Ηλιόπουλος από την Εράνη

Νέος γυμναστής της Καλαμάτας ο Στέλιος Ηλιόπουλος  από την Εράνη

Αλλαγή γυμναστή προέκυψε αιφνιδίως στην ομάδα της Καλαμάτας με τον Μεσσήνιο Στέλιο Ηλιόπουλο να παίρνει τη θέση του Ισπανού Χοσέ Αντόνιο Λιζάντα. Μάλιστα ο Ηλιόπουλος άφησε την Εράνη Φιλιατρών, με την οποία είχε ανανεώσει τη συνεργασία του για έναν ακόμη χρόνο. Όπως και να ‘χει υπάρχει μια θετική πλευρά σε αυτό, που είναι η εμπιστοσύνη σε έναν ντόπιο καθηγητή Φυσικής Αγωγής.

Η ενημέρωση των «μελανολεύκων» αναφέρει:
«Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει ότι νέος γυμναστής στην ομάδα μας αναλαμβάνει ο Στέλιος Ηλιόπουλος. Ο 34χρονος Μεσσήνιος γυμναστής είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με μεταπτυχιακές σπουδές στην μεγιστοποίηση αθλητικής απόδοσης και επίδοσης και υποψήφιος Διδάκτωρ στον τομέα της εργοφυσιολογίας.

Την περασμένη σεζόν διετέλεσε υπεύθυνος φυσικής κατάστασης στην ομάδα του Πανθρακικού με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν. Την φετινή αγωνιστική περίοδο ξεκίνησε σαν γυμναστής στην Εράνη Φιλιατρών.

Τον καλωσορίζουμε στην Μαύρη Θύελλα και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του».

Προπόνηση στον Κορδία πριν την Επισκοπή
Η ομάδα της Καλαμάτας προετοιμάζεται για τον κυριακάτικο αγώνα στο Ρέθυμνο για το Κύπελλο Ελλάδος. Η προετοιμασία της θα ολοκληρωθεί ουσιαστικά σήμερα, με την προπόνηση να έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία, καθώς το γήπεδο της Επισκοπής διαθέτει συνθετικό χλοοτάπητα. Η καλαματιανή αποστολή θα «πετάξει» για την Κρήτη το Σάββατο (μετά από πρωινό «ξεμούδιασμα» και οδικό ταξίδι έως το αεροδρόμιο της Αθήνας), ενώ ο αγώνας έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 4.30 μ.μ. και είναι για τη 2η φάση του θεσμού. Αν όλα πάνε καλά και η Μαύρη Θύελλα ξεπεράσει το εμπόδιο της κρητικής ομάδας -η οποία υποβιβάστηκε από τη Γ’ Εθνική και θα αγωνίζεται φέτος στο τοπικό πρωτάθλημα- επόμενος αντίπαλος θα είναι στην έδρα του νικητή της αναμέτρησης Ολυμπιακός Βόλου-Παναχαϊκή.

Αναστόπουλος: Δημιουργούμε μια ομάδα από την αρχή με τον κο Πρασσά

Στο θεσσαλονικιό ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο προπονητής της Καλαμάτας, Νίκος Αναστόπουλος, σχολιάζοντας την ελληνική ποδοσφαιρική επικαιρότητα, εντός και εκτός Ελλάδας. Μεταξύ άλλων, στάθηκε στις μεταγραφές των ομάδων αλλά και την ετοιμότητα με την οποία έχουν εμφανιστεί ως τώρα. Παράλληλα, σχολίασε την διαχείριση του νέου προέδρου της ΕΠΟ, ενώ μίλησε και για τα πλάνα της Καλαμάτας.

Για το ενδεχόμενο μεταγραφής του Πολωνού, Ματέους Βιετέσκα στον ΠΑΟΚ, αλλά και την ανάγκη για έναν ακόμη στόπερ ο κος Αναστόπουλος σχολίασε σκωπτικά: «Δεν παίρνουμε τόσο φτηνούς παίκτες ούτε στην Καλαμάτα»!

Για τις σπουδαίες μεταγραφές που έχουν κάνει οι ελληνικές ομάδες ανέφερε: «Βλέπω και με τους παίκτες που έρχονται και θα αποκτηθούν μέχρι την τελευταία μέρα των μεταγραφών, θα έχουμε ένα πολύ αξιόλογο πρωτάθλημα», τονίζοντας ότι αυτό αποδεικνύει ότι «οι ομάδες επενδύουν». Παίρνοντας …πάσα από τον εαυτό του, πρόσθεσε ο Νίκος Αναστόπουλος: «Το ίδιο συμβαίνει και με την Καλαμάτα, γιατί μαζί με τον κύριο Πρασσά συμφωνήσαμε να κάνουμε μια ομάδα από την αρχή, σε όλους τους τομείς. Τα βιογραφικά πλέον αποφασίσαμε να τα δηλώνουμε στο γήπεδο και να κρίνουμε το βιογραφικό του εκάστοτε παίκτη στο γήπεδο».

Για την προεδρία του Μάκη Γκαγκάτση στην ΕΠΟ ο προπονητής της Καλαμάτας σχολίασε: «Φέτος υπάρχει Γκαγκάτσης στην ΕΠΟ και δεν περνάνε μαγκιές και τέτοια, άρα θα γίνει ένα πρωτάθλημα επί ίσοις όροις και θα το πάρει η καλύτερη ομάδα. Είναι νέο παιδί, εξελίξιμο, ανεβαίνει βήμα βήμα».

Τέλος, για τις καλές σχέσεις του προέδρου της Καλαμάτας, Γιώργου Πρασσά με τον Θοδωρή Καρυπίδη: «Δεν ξέρω, εγώ μιλάω μόνο με τον κ. Πρασσά. Τον Καρυπίδη τον γνωρίζω γιατί έχω συνεργαστεί στον Άρη. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω κάτι άλλο. Ξέρω εγώ ποιον έχεις κολλητό εσύ;…».

SUPER LEAGUE 2
ΔΣ για σημαντικές αποφάσεις και κλήρωση του πρωταθλήματος τη Δευτέρα

Την προσεχή Δευτέρα τα σπουδαία για τη Super League 2, καθώς θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο εν όψει την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου με σημαντικά θέματα στην ατζέντα, ενώ θα ακολουθήσει η κλήρωση του πρωταθλήματος. Η αποχώρηση του Ιωνικού οδηγεί σε κάποιες αλλαγές στην προκήρυξη, με δεδομένη βέβαια τη διεξαγωγή των δύο ομίλων με 10 ομάδες έκαστος. Τα υπόλοιπα αναμένεται να ανακοινωθούν. Η ανακοίνωση της SL2 αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 16:30 στο Holiday Inn Athens Airport θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2, με θέματα ημερήσιας διάταξης: Έγκριση Πρακτικών,  Έγκριση Κανονισμού Παρατηρητών, Οικονομική Εγκύκλιος, Προκήρυξη Πρωταθλήματος Κ-19, Τροποποίηση Προκήρυξης Αγωνιστικής Περιόδου 2024-2025, Καθορισμός Ομίλων, Τηλεοπτικά Δικαιώματα, Διάφορα θέματα.

Μετά το πέρας του Δ.Σ. και περί ώρας 19:00 θα ακολουθήσει η Κλήρωση του Πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2024 – 2025».