Νέου τύπου ξενοδοχεία από την ΤΕΜΕΣ -Μεγάλες επενδύσεις σε σύνθετα τουριστικά καταλύματα

Νέου τύπου ξενοδοχεία από την ΤΕΜΕΣ -Μεγάλες επενδύσεις σε σύνθετα τουριστικά καταλύματα

Οι επενδύσεις που συνδυάζουν ξενοδοχεία αλλά και διαμερίσματα ή εξοχικές κατοικίες προς πώληση ή μίσθωση από τις ξενοδοχειακές μονάδες στο ίδιο ακίνητο, είναι μια νέα τάση που αναπτύσσεται ταχύτατα στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια και αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν της.

Πρόκειται για επενδύσεις σε σύνθετα τουριστικά καταλύματα που υλοποιούνται σε μεγάλες εκτάσεις, είτε στην ηπειρωτική είτε στη νησιωτική Ελλάδα, με την Πελοπόννησο να «διεκδικεί» τα πρωτεία, ενώ για ανάλογα μεγάλα projects προσφέρονται η Κρήτη, η Χαλκιδική και η Ρόδος σύμφωνα με τους ειδικούς.

H Costa Νavarino

Από τους πρώτους που επένδυσαν σε αυτή την κατεύθυνση η ΤΕΜΕΣ της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, η οποία αναπτύσσει ένα σημαντικό επενδυτικό σχέδιο βιλών και κατοικιών στην Costa Navarino. Η ανάπτυξη της οικιστικής κοινότητας της Costa Navarino είναι σε πλήρη εξέλιξη. Υπολογίζεται ότι οι επενδύσεις τρίτων στην οικιστική κοινότητα της Costa Navarino (αγορές και  κατασκευή βιλών) ξεπέρασαν τα 400 εκατ. ευρώ.

Η ΤΕΜΕΣ, που ελέγχει την Costa Navarino, για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση προχώρησε στη δημιουργία μιας νέας γειτονιάς, της  Valley Greens. Η νέα γειτονιά βρίσκεται σε μια μοναδική τοποθεσία με θέα τους ελαιώνες, την πλούσια φύση, αλλά και το Ιόνιο Πέλαγος. Περιλαμβάνει semi-detached κατοικίες δύο και τριών υπνοδωματίων, καθώς και detached κατοικίες, οι οποίες παραδίδονται «με το κλειδί στο χέρι» (turn-key).

Οι υπόλοιπες γειτονιές είναι η Sea Dunes, η Rolling Greens, και η Olive Grove.

Επίσης  η Costa Navarino,  εστιάζοντας ακόμη περισσότερο στο real estate, παρουσίασε μια συλλογή βιλών προς ενοικίαση. Οι κατοικίες είναι ιδανικές για όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία της διαβίωσης που προσφέρουν οι Costa Navarino Residences, απολαμβάνοντας παράλληλα άμεση πρόσβαση σε όλες τις εμπειρίες του προορισμού και ολοκληρωμένες υπηρεσίες  διαχείρισης.

Το μεγάλο, όμως, και πολυαναμενόμενο project είναι η μεταμόρφωση του πρώην Hilton στην Αθήνα από την Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις, με βασικό μέτοχο την ΤΕ.ΜΕΣ. Α.Ε., που θα ονομαστεί THE ILISIAN, η οποία ολοκληρώνεται στο τρίτο τρίμηνο του 2025.

Θα περιλαμβάνει το πρώτο ξενοδοχείο Conrad, καθώς και τις πρώτες κατοικίες Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences στην Ελλάδα. Το ξενοδοχείο Conrad Athens θα περιλαμβάνει 278 δωμάτια και σουίτες με μοναδική θέα στην Αθήνα, καθώς και μία mega suite 400 τ.μ. Αναπτύσσονται, επίσης, 18 ιδιωτικές κατοικίες Conrad Residences, καθώς και 37 κατοικίες Waldorf Astoria Residences, στους υψηλότερους ορόφους του κτηρίου.

Διαμερίσματα θα περιλαμβάνουν και τα νέα ξενοδοχεία της ΤΕΜΕΣ στο Ελληνικό. Το 2027 αναμένεται να ανοίξει το ξενοδοχείο Mandarin Oriental, μια συνεργασία ανάμεσα της Lamda και της ΤΕΜΕΣ. Θα διαθέτει 123 δωμάτια και σουίτες, μεγάλους εξωτερικούς χώρους, πολυτελή παραλία, κ.ά. Θα πλαισιώνεται από 17 επώνυμες πολυτελείς κατοικίες με θέα στη θάλασσα. Επιπλέον, ένα πεντάστερο ξενοδοχείο θα γίνει στο Ελληνικό, με 200 δωμάτια και ένα συγκρότημα 49 κατοικιών.