Ο 5ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας από 10 έως 14 Οκτωβρίου

Ο 5ος Διεθνής Διαγωνισμός  και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας από 10 έως 14 Οκτωβρίου

Ο Δήμος Καλαμάτας, η κοινωφελής επιχείρηση “Φάρις” και η Interkultur υποδέχοναι στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα τη μεγάλη γιορτή των χορωδιών για πέμπτη φορά!

Ο 5ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας θα υποδεχθεί 31 χορωδίες από 17 χώρες και πάνω από 850 χορωδούς, που θα γεμίσουν την πόλη με μουσική!

Από την Πέμπτη 10 έως και τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου  τα κονσέρτα φιλίας στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, οι διαγωνισμοί στο Μέγαρο Χορού και στην εκκλησία των Ταξιαρχών, το κονσέρτο Gala, ο διαγωνισμός του μεγάλου βραβείου, οι δράσεις στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, το εορταστικό κονσέρτο στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης και η εντυπωσιακή τελετή έναρξης, η παρέλαση των Χορωδιών και η μαγική βραδιά της τελετής λήξης θα καταστήσουν την Καλαμάτα διεθνές κέντρο Χορωδιακής Μουσικής.

Μέγας χορηγός του Φεστιβάλ είναι το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια. 

Από την πλευρά του, ο Δήμος Καλαμάτας υπενθυμίζει την πλατφόρμα συμμετοχής εθελοντών που έχει ενεργοποιηθεί στην ιστοσελίδα του. Όσοι/ες ενδιαφέρονται να γίνουν εθελοντές/τριες, μπορούν να συμπληρώσουν το σχετικό ηλεκτρονικό έντυπο μέχρι και αύριο Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου.