Ο Χάρης Δούκας από την Καλαμάτα: «Το ΠΑΣΟΚ δε θα γίνει η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για κανέναν»

Ο Χάρης Δούκας από την Καλαμάτα: «Το ΠΑΣΟΚ δε θα γίνει  η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για κανέναν»

Σταθμό της πανελλαδικής περιοδείας του υποψήφιου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Χάρη Δούκα, αποτέλεσε η μεσσηνιακή πρωτεύουσα, στην οποία βρέθηκε για να πραγματοποιήσει ομιλία το βράδυ της Τρίτης.

Από το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, παρουσία στελεχών και φίλων του κόμματος, και με φόντο τις εσωκομματικές εκλογές στις 6 Οκτωβρίου, ο Χάρης Δούκας θέλησε να κάνει γνωστές τις θέσεις του γύρω από την «επόμενη ημέρα» του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, φρόντισε να υπογραμμίσει τις σαφείς αποστάσεις του ΠΑΣΟΚ –άμα τη εκλογή του- από ενδεχόμενα συνεργασίας τόσο με τη Νέα Δημοκρατία όσο και με το ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το ΠΑΣΟΚ δε θα γίνει η κολυμπήθρα του Σιλωάμ», καθώς και ότι «όσοι μας πρόδωσαν και μας χλεύασαν δεν έχουν θέση απέναντί μας».

Κατά την ομιλία του, ο κ. Δούκας παρέθεσε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν φέρει σε τέλμα την ελληνική κοινωνία με ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης. Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στις παθογένειες της υγείας, της παιδείας, του πρωτογενούς τομέα και της οικονομίας, σχολιάζοντας με νόημα ότι «ακόμη κι εάν χρειαστεί, το ΠΑΣΟΚ δε θα γίνει ξανά δεκανίκι της Ν.Δ. Δε θέλουμε να συγκυβερνήσουμε μαζί τους, θέλουμε να τους αλλάξουμε και γι’ αυτό παλεύουμε»

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι όλος αυτός ο κύκλος επιβίωσης του ΠΑΣΟΚ μπορεί να κλείσει, και να ανοίξει ένας νέος ενάρετος κύκλος υπέρβασης. Στέλνοντας δε το μήνυμα «Ενώνουμε δυνάμεις – Κερδίζουμε την ελπίδα», ο κ. Δούκας απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις κάλπες του Οκτωβρίου σε όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες δημοκρατικής ανατροπής για τη χώρα.

Χρ.Μ.