Ο Ευκλής συνάντησε και συνόδευσε τον διακεκριμένο ποδηλάτη Paolo Bettini

Ο Ευκλής συνάντησε και συνόδευσε τον διακεκριμένο ποδηλάτη Paolo Bettini

Η διοίκηση του ιστορικού σωματείου της πόλης μας Σ.Π.Ο.Κ. ”Ο Ευκλής” (έτος ίδρυσης 1981) δέχτηκε με χαρά την πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κου Στάθη Αναστασόπουλου προκειμένου, να υποδεχτεί στην Π.Ε. Μεσσηνίας τον χρυσό Ολυμπιονίκη ποδηλάτη Paolo Bettini των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004, ο οποίος στο πλαίσιο της επετείου των 20 ετών διοργάνωσε μια ποδηλατοδρομία 1.000 χλμ. στη χώρα μας.

Ο Paolo Bettini ξεκίνησε το ταξίδι του από τους πρόποδες του Ολύμπου, στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς Λάρισα, Άρτα, Αγρίνιο, Αρχαία Ολυμπία, και μετά στην Καλαμάτα. Θα ολοκληρώσει το ταξίδι του στην Αθήνα, περνώντας από την Σπάρτη, το Άργος και την Κόρινθο.

Την Κυριακή το απόγευμα (1/9ου) τον υποδέχτηκαν στο κτήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη, η επίτιμη πρόξενος της Ιταλίας στη νότια Πελοπόννησο Μαργαρίτα Μποβιτσέλι,  αρκετοί Ιταλοί που ζουν στην Καλαμάτα και εκπρόσωποι του Συλλόγου Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής”.

Η πρόεδρος του ”Ευκλή” κα. Ελένη Οικονομοπούλου και ο υπεύθυνος του τμήματος αγωνιστικής ποδηλασίας Παναγιώτης Βεργετόπουλος πρόσφεραν αναμνηστικά δώρα στον διακεκριμένο ποδηλάτη, μάλιστα το χειροποίητο κύπελλο φτιαγμένο με μεράκι από το μέλος της διοίκησης Γεώργιο Κότση με τμήματα του ποδηλατικού φριλ εντυπωσίασε τον Paolo Bettini.

Την επόμενη ημέρα συνόδεψαν τον τρεις φορές πρωταθλητή αρκετοί ποδηλάτες, όχι μόνο του ”Ευκλή” αλλά και άλλοι φίλοι της αγωνιστικής ποδηλασίας στην διαδρομή του προς τον Ταΰγετο.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Paolo Bettini, η ποδηλατική κοινότητα της Καλαμάτας έμεινε με τις καλύτερες εντυπώσεις από την καταδεκτικότητα αυτού του σπουδαίου αθλητή της ποδηλασίας.