Ο εικαστικός «Διάλογος» Κανελλακοπούλου-Ρηγανά συνεχίζεται στην Καρδαμύλη…

Ο εικαστικός «Διάλογος» Κανελλακοπούλου-Ρηγανά συνεχίζεται στην Καρδαμύλη…

Ο «Διάλογος» ανάμεσα στις αφηρημένες εντυπωσιακές χρωματικές εμπνεύσεις της ζωγράφου Χριστιάνας Κανελλακοπούλου και τις πάντα ιδιαίτερες και καλοδουλεμένες φόρμες του γλύπτη Χρήστου Ρηγανά ξεκίνησε (ανοικτά) στις 31 Αυγούστου και θα συνεχιστεί μέχρι την προσεχή Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Σχολείο Καρδαμύλης.

Τα εγκαίνια της κοινής έκθεσης των δύο διακεκριμένων Μεσσήνιων δημιουργών έγιναν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου με αξιοσημείωτη παρουσία κόσμου από τη γύρω περιοχή, την Καλαμάτα και τη Σπάρτη, που αψήφησε τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Το ενδιαφέρον του κοινού είναι μεγάλο, καθώς έχει μια αρκετά σπάνια ευκαιρία να δει από κοντά έργα καταξιωμένων καλλιτεχνών, εισπράττοντας τόσο την αυτοτελή ακτινοβολία και αρμονία που εκπέμπουν οι πίνακες και τα γλυπτά όσο και τις διαλεκτικές συνδέσεις που αναπτύσσονται σε μια αίθουσα που προσφέρεται αρκετά ιδανικά γι’ αυτό.

Συνολικά 21 γλυπτά του Ρηγανά  και 35 ζωγραφικά έργα της Κανελλακοπούλου υποδέχονται το φιλότεχνο κοινό καθημερινά από τις 10.30 το πρωί έως τη 1.30 μετά το μεσημέρι και από τις 7.00 το απόγευμα μέχρι τις 10.00 το βράδυ.

Ο Χρήστος Ρηγανάς είχε πολλά χρόνια να εκθέσει στη Μεσσηνία (πολυαναμενόμενη είναι η μεγάλη αναδρομική που ετοιμάζει στην Καλαμάτα), ενώ η Χριστιάνα Κανελλακοπούλου είχε παρουσιάσει κάτι πολύ διαφορετικό (γυναικείες μορφές) πριν από δύο χρόνια στην γκαλερί Α49. Οι δυό τους χαίρονται ιδιαίτερα το τρέχον εγχείρημα, διαπιστώνοντας τόσο την έμπρακτη αλληλεπίδραση ανάμεσα στα έργα τους, όσο και τη δεκτικότητα του κοινού στην καλλιτεχνική δουλειά που επέλεξαν να προσφέρουν. 

Σύντομα βιογραφικά
Η Χριστιάνα Κανελλακοπούλου σπούδασε σε σχολές Καλών Τεχνών στην Αγγλία στο Croydon Art College και στο Canterbury Art & Design. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις και σε μια σειρά από ατομικές εκθέσεις από το 2010 έως το σήμερα.

Ο Χρήστος Ρηγανάς σπούδασε γλυπτική στην Α.Σ.Κ.Τ (1963-1968). Έργα του Μνημειακής και Εικαστικής γλυπτικής βρίσκονται σε 25 πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο, όπως επίσης και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει διακριθεί σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς με πρώτα, δεύτερα και τρίτα βραβεία και επαίνους, ενώ το 2022 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών (με το βραβείο της τάξεως των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών για το σύνολο του έργου του και την εν γένει καλλιτεχνική προσφορά του).
Χ.Ε.