Ο Καλαματιανός Τάσος Δράμπαλης θα είναι ο κορυφαίος τρομπετίστας της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων

Ο Καλαματιανός Τάσος Δράμπαλης θα είναι ο κορυφαίος τρομπετίστας της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων

Στο αφιέρωμα για τα 90χρονα του Γιώργου Κατσαρού στο Ηρώδειο ο Τάσος Δράμπαλης

Καλαματιανό χρώμα θα έχει το αφιέρωμα για τον Γιώργο Κατσαρό που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού αυτή την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου (έναρξη 9.00 μ.μ.). Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 90 χρόνων από τη γέννηση του αγαπημένου Έλληνα συνθέτη και θα συμμετάσχουν πολλοί γνωστοί ερμηνευτές και ηθοποιοί, σε μια υβριδική sold out μουσική παράσταση με θεατρικά μέρη.

Ξεχωριστής σημασίας είναι σε αυτή τη σημαντική συναυλία η παρουσία του διακεκριμένου Καλαματιανού τρομπετίστα, καθηγητή πνευστών και μαέστρου, Τάσου Δράμπαλη.

Η επικείμενη εμφάνισή του έρχεται σε συνέχεια της περσινής συνεργασίας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στο Ηρώδειο και τη συμμετοχή στο αφιέρωμα στο Γ. Χατζηνάσιο (με τους Παπαρίζου, Χατζηγιάννη, Φραγκούλη, Πασχάλη, Γαλάνη, Μητσιά κ.ά.). Αυτή τη φορά ο Τάσος Δράμπαλης θα έχει την ευκαιρία να παίξει (και πάλι ως μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Δ. Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Λευτέρη Καλκάνη) προς τιμήν του Γιώργου Κατσαρού, με τον οποίο μοιράζονται μάλιστα την ιδιαίτερη αγάπη για τα πνευστά, ενώ στο υπόλοιπο μουσικό πρόγραμμα συμμετέχουν οι: Μελίνα Ασλανίδου, Λένα Αλκαίου, Κλειώ Δενάρδου, Στέλιος Διονυσίου, Λουίζα Πυριόχου, Χριστίνα Ράλλη, Ίαν Στρατής, Κώστας Χατζής.

Στο πιάνο θα είναι ο Γιώργος Θεοφάνους, ενώ οι ηθοποιοί Άντζελα Γκερέκου, Τάνια Τρύπη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μέμος Μπεγνής και οι περφόρμερς Ζωζώ Σαπουντζάκη και Τάκης Ζαχαράτος θα αναλάβουν να αναπαραστήσουν επί σκηνής κομμάτια από τη ζωή και το έργο του Γ. Κατσαρού.

Τα κείμενα της παράστασης έχει γράψει ο Άγγελος Πυριόχος και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Η βραδιά θα κλείσει με τον Γιάννη Πάριο, ο οποίος αποτελεί ανακάλυψη του Κατσαρού, ενώ ο ίδιος ο 90χρονος συνθέτης θα είναι «παρών» και αναμένεται να ανέβει στη σκηνή.

Είναι φανερό ότι για τον Τάσο Δράμπαλη η συμμετοχή στο αφιέρωμα στον Γιώργο Κατσαρό είναι μια ακόμη αξιοσημείωτη στιγμή στην ήδη πλούσια καριέρα του, που περιλαμβάνει πολυάριθμες συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το 2000 έως σήμερα είναι α΄ κορυφαίος τρομπετίστας στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων (έχει συνεργαστεί με παραπάνω από 20 Φιλαρμονικές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας). Το 2014 μετατάχθηκε από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά στο Δήμο Δυτικής Μάνης, όπου ίδρυσε και δημιούργησε τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου (Φιλαρμονική-Χορωδία-Μουσικά Εργαστήρια). Από το 2018 έως το 2020 εργάστηκε ως καθηγητής τρομπέτας στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας. Το 2024 διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο της Καλαμάτας ως καθηγητής τρομπέτας.
Χ.Ε.