Οι σχολές της «Φάρις» κερδίζουν την εμπιστοσύνη μικρών και μεγάλων

Οι σχολές της «Φάρις» κερδίζουν την εμπιστοσύνη μικρών και μεγάλων

Σε εξέλιξη είναι οι εγγραφές στις καλλιτεχνικές σχολές της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις». Την αισιοδοξία τους για μια καλή, δημιουργική και καλλιτεχνική χρονιά εξέφρασαν, στο κάλεσμα που έκαναν για εγγραφές, και οι τρεις καλλιτεχνικοί διευθυντές των σχολών, παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος της επιχείρησης, Σωτήρης Κριτσωτάκης, επισημαίνοντας τη μείωση των τιμών στα δίδακτρα που έχουν γίνει στα περισσότερα τμήματα των σχολών, με εξαίρεση κάποια τμήματα ενηλίκων, υπογράμμισε την κοινωνική πολιτική που εφαρμόζει ο Δήμος Καλαμάτας στις καλλιτεχνικές σχολές, προκειμένου να είναι προσβάσιμες σε όλους,  αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.  Αναφέρθηκε ακόμη σε νέα τμήματα που δημιουργήθηκαν από τη “Φάρις” και οδήγησαν στη μείωση των τιμών, ανταποκρινόμενη πάντα στις ανάγκες γονέων και παιδιών.

«Να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να μετέχουν στις καλλιτεχνικές σχολές, να τύχουν καλλιτεχνικής παιδείας. Έχουν μπει οι βάσεις για καλύτερες υπηρεσίες στα παιδιά μας. Οδηγός μας, τα περσινά αποτελέσματα. Είναι πολύ υψηλό το επίπεδο των σπουδών στις σχολές μας», είπε χαρακτηριστικά, δίνοντας τα εύσημα στους καλλιτεχνικούς διευθυντές, που, όπως είπε «προσέφεραν το παραπάνω απ’ ό,τι τους ζητήθηκε».

Στην αισθητή μείωση των τιμών στη Δημοτική Σχολή Χορού εστίασε η καλλιτεχνική διευθύντρια Θωμαΐς Σταμούλη, υπογραμμίζοντας ότι «η καλλιτεχνική εκπαίδευση είναι απαραίτητη στα παιδιά για να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη καθημερινότητα».

Αναφέρθηκε στις δράσεις της Σχολής Χορού κατά τη διάρκεια της χρονιάς και στη διαρκή συνεργασία που υπάρχει με το Φεστιβάλ Χορού, στα ανοιχτά μαθήματα και τα σεμινάρια που γίνονται. Τα μαθήματα στη Σχολή ξεκινούν στις 16 Σεπτεμβρίου.

Στη σημαντική δουλειά που γίνεται στο Εικαστικό Εργαστήρι Καλαμάτας αναφέρθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Παναγιώτης Λαμπρινίδης, ανακοινώνοντας και νέα μαθήματα, όπως η Εισαγωγή στη Σύγχρονη Τέχνη, αλλά και στο Τμήμα Αγιογραφίας φέτος, όπου εκτός από την Κρητική, θα διδαχτεί και η Μακεδονική Σχολή.

Στο Τμήμα Χαρακτικής διδάσκονται όλες οι τεχνικές εκτός της μεταξοτυπίας. Με νέο διδακτικό προσωπικό έχει ενισχυθεί φέτος το Εικαστικό Εργαστήρι, με τα δίδακτρα να παραμένουν χαμηλά, ενώ μια μικρή αύξηση έγινε στο Τμήμα Κεραμικής Ενηλίκων, γιατί, όπως εξήγησε, τα υλικά είναι εξειδικευμένα και παρέχονται στους σπουδαστές από τη σχολή. Τα Τμήματα Ζωγραφικής και Κεραμικής ξεκινούν από την ηλικία των 4 ετών, ενώ για τους εν δυνάμει μαθητές υπάρχουν τα ανοιχτά μαθήματα, δηλαδή δοκιμαστικά μαθήματα, που θα τους βοηθήσουν να επιλέξουν την τέχνη που επιθυμούν.

Στο θετικό αποτύπωμα που άφησε η περσινή χρονιά αναφέρθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν φιλόδοξοι σχεδιασμοί και για τη φετινή. «Η περσινή χρονιά έκλεισε με πολύ θετικό πρόσημο, και αισιοδοξώ ότι και η φετινή θα συνεχίσει στην ίδια ανοδική πορεία. Υπάρχουν φιλόδοξα σχέδια για τη φετινή χρονιά», είπε χαρακτηριστικά, ευχόμενος μια καλή εκπαιδευτική και καλλιτεχνική χρονιά, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους να δηλώσουν συμμετοχή στο Δημοτικό Ωδείο.

Και κατέληξε: «Το Δημοτικό Ωδείο είναι μια μεγάλη ανοιχτή αγκαλιά για τα παιδιά όλων των ηλικιών και όποιος έρθει, μπορεί να το διαπιστώσει. Σας περιμένουμε!».