Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία για φέτος οι ανασκαφές στην Αρχαία Θουρία

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία  για φέτος οι ανασκαφές στην Αρχαία Θουρία

Σημαντικά στοιχεία που συμβάλλουν στην κατανόηση της έκτασης και της δομής της πόλης

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία για φέτος οι ανασκαφές στην Αρχαία Θουρία, οι οποίες πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας.

Το μεγαλύτερο μέρος του κοίλου του αρχαίου θεάτρου έχει πλέον έρθει στο φως, ενώ οι αρχαιολογικές έρευνες που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Θουρίας απέδωσαν σημαντικά στοιχεία, που συμβάλλουν στην κατανόηση της έκτασης και της δομής της πόλης.

Δοθείσης της ευκαιρίας η διευθύντρια των ανασκαφών της Αρχαίας Θουρίας, επίτιμη έφορος Αρχαιοτήτων, δρ. Ξένη Αραπογιάννη, σημειώνει σχετικά: «Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στο επιστημονικό επιτελείο της ανασκαφής (αρχιτέκτονα και τοπογράφο), στον από πολλών ετών συνεργάτη αρχαιολόγο Ι. Κακούρο, καθώς και στο εργατοτεχνικό προσωπικό, που εργάστηκε με ενθουσιασμό υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στο μεγάλο χορηγό των ανασκαφών της Θουρίας “Ίδρυμα Γ. και Β. Καρέλια”, καθώς και στο “Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου”, για τη δωρεά του. Πολλές ευχαριστίες οφείλονται στο Δήμο Καλαμάτας, στη “Φάρις” και στο δήμαρχο κ. Βασιλόπουλο για την ηθική και υλική στήριξή του στο έργο της Αρχαίας Θουρίας.

Ευχαριστούμε, επίσης, το υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας για την εξαιρετική συνεργασία τους».