Ολοκληρώθηκε η αναβίωση της Ναυτικής Εβδομάδας στην Καλαμάτα

Ολοκληρώθηκε η αναβίωση  της Ναυτικής Εβδομάδας στην Καλαμάτα

Κορυφώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο λιμάνι της Καλαμάτας οι πενθήμερες παράλληλες εκδηλώσεις που διοργάνωσε φέτος το Λιμενικό Ταμείο της πόλης για την αναβίωση της Ναυτικής Εβδομάδας, έπειτα από εννιά χρόνια.

Για τη φετινή διοργάνωση, που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, εργάστηκαν από κοινού με το Λιμενικό Ταμείο η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας, η ΚΕ «Φάρις», το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με τη συνεργασία και τοπικών συλλόγων και φορέων.

Στα αξιοσημείωτα γεγονότα κατά τη διάρκεια της Ναυτικής Εβδομάδας συγκαταλέγονται η αεροπορική επίδειξη του Τ-6Α της Πολεμικής Αεροπορίας, οι ιστιοδρομίες του «Ποσειδώνα» και του «Αίολου», η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το Σχολείο Θαλάσσιας Επιβίωσης της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και η κατάπλευση και παραμονή στο λιμάνι του επισκέψιμου ναρκοθηρευτικού «Ευνίκη» του Πολεμικού Ναυτικού.

Το βράδυ της Κυριακής δε, εντυπωσιακή ήταν η βαρκαρόλα στο ύψος του Πανελληνίου, με θαλάσσια σκάφη και μικρότερα πλοιάρια να «παρευλάνουν» στα μεσσηνιακά νερά.

Την ίδια ώρα, μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση στη δράση του Αστρονομικού Ομίλου Καλαμάτας για αστροπαρατήρηση ουράνιων σωμάτων με ειδικά τηλεσκόπια που είχαν στηθεί στο λιμάνι.

Κλείνοντας την πενθήμερη διοργάνωση, η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Λυδία Εξηνταβελώνη, ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν για τη διεξαγωγή της Ναυτικής Εβδομάδας, ενώ ανανέωσε το ραντεβού για του χρόνου.

Χαιρετισμό απηύθυναν και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, όπως και ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, οι οποίοι υπογράμμισαν την επιτυχημένη έκβαση της διοργάνωσης, η οποία θα προσπαθήσει παράλληλα να ενώσει τους ντόπιους με το λιμάνι της πόλης και να στηρίξει την παραλιακή ζώνη.

Στην τελετή λήξης, μεταξύ άλλων, παρών ήταν και ο δήμαρχος Καλαβρύτων και πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, Αθανάσιος Παπαδόπουλος.

Χρ.Μ.