Οριστικοποιήθηκε ο ανάδοχος για την ανάπλαση της πλατείας Φιλιατρών

Οριστικοποιήθηκε ο ανάδοχος για  την ανάπλαση της πλατείας Φιλιατρών

Το πρώτο πρακτικό του διαγωνισμού για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Μεσσηνίας, με προϋπολογισμό πάνω από 500.000 ευρώ, εγκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Πελοποννήσου την Τετάρτη, ενώ οριστικοποιήθηκε και ο ανάδοχος για την ανάπλαση της πλατείας στα Φιλιατρά. Πρόκειται, όπως ειπώθηκε, για στοχευμένες δράσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση των υποδομών και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τη συντήρηση και λειτουργία των αντλιοστασίων στον ΓΟΕΒ Παμίσου, αναδεικνύοντας τη σημασία που δίνει η Περιφέρεια στον πρωτογενή τομέα και τη στήριξη των αγροτών της περιοχής.

Η στήριξη αυτή κρίνεται κρίσιμη σε μια περίοδο όπου τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου, όπως ο πρωτογενής τομέας, πρέπει να ενισχυθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επιπλέον, συζητήθηκε η μεταφορά των μαθητών εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. Κάθε Περιφερειακή Ενότητα προετοιμάζεται ώστε όλα να είναι έτοιμα την επόμενη εβδομάδα για την έναρξη των μαθημάτων, ενώ στόχος είναι η διαδικασία να γίνει με τον πιο οικονομικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Ένα ακόμη σημαντικό θέμα που συζητήθηκε είναι ο διαγωνισμός για το σχεδιασμό της ταυτότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με έμφαση στον τουρισμό. Στόχος είναι η Περιφέρεια να αποκτήσει μια ξεχωριστή ταυτότητα που θα συμβάλει στην αναγνωρισιμότητά της, στην αύξηση του τουρισμού και του τοπικού ΑΕΠ. Ο διαγωνισμός εγκρίθηκε ομόφωνα, και η Περιφέρεια συνεχίζει τις προσπάθειες για την ενίσχυση της τουριστικής της εικόνας.